Βαρύ το κατηγορητήριο το ζευγάρι – Αντιμετωπίζουν περισσότερες από 25 κατηγορίες ο καθένας

Το ζευγάρι από την Καλιφόρνια που φέρεται ότι κρατούσε αιχμάλωτα τα 13 παιδιά του, κάτω από άθλιες συνθήκες στο σπίτι της οικογένειας στην κωμόπολη Πέρις, κατηγορείται για βασανιστήρια, κακοποίηση ανηλίκων και παράνομη φυλάκιση.

Ο Ντέιβιντ Τέρπιν, 57 ετών και η σύζυγός του Λουίζ, 49 ετών, κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε κάθειρξη 94 ετών εάν κριθούν ένοχοι. Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι ξυλοκοπούσαν τα θύματά τους, τα έδεναν με αλυσίδες και τα άφηναν να λιμοκτονούν. Αντιμετωπίζουν περισσότερες από 25 κατηγορίες ο καθένας τους, όπως είπε ο εισαγγελέας της κομητείας Ρίβερσαϊντ, Μάικ Χέστριν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι να ζητήσουμε την απονομή δικαιοσύνης σε αυτήν την υπόθεση, κατά τρόπο ώστε να προστατευθούν τα θύματα από περαιτέρω βλάβη», πρόσθεσε. 
Ο Ντέιβιντ Τέρπιν κατηγορείται επίσης για μία περίπτωση ασέλγειας σε ανήλικο δια της βίας.

Και οι δύο γονείς πρόκειται να οδηγηθούν για πρώτη φορά ενώπιον δικαστηρίου αργότερα σήμερα. Συνελήφθησαν την περασμένη Κυριακή, όταν η 17χρονη κόρη τους κατάφερε να ξεφύγει, βγήκε από το σπίτι από το παράθυρο και κάλεσε την αστυνομία. Ένα από τα αδέλφια της, που την ακολούθησε, στη συνέχεια φοβήθηκε και επέστρεψε στο σπίτι.

Σύμφωνα με τον Χέστριν, και τα 13 παιδιά του ζεύγους, ηλικίας από 2 έως 29 ετών ήταν σοβαρά υποσιτισμένα και νοσηλεύονται σε νοσοκομείο μετά την απελευθέρωσή τους. Σχεδίαζαν την δραπέτευσή τους επί δύο χρόνια.

Οι γονείς τιμωρούσαν τα παιδιά δένοντάς τα, αρχικά με σχοινιά και στη συνέχεια με αλυσίδες και λουκέτα. Αυτές οι τιμωρίες κρατούσαν επί εβδομάδες ή και μήνες.

Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί στο σπίτι, τρία από τα αδέλφια ήταν αλυσοδεμένα στα κρεβάτια τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook