Η αποτρόπαιη μέθοδος βιασμών, βασανισμών και στραγγαλισμών του χάρισε αυτό το προσωνύμιο

Στην πρώτη εκτέλεση θανατοποινίτη για το 2018 προχώρησε η πολιτεία του Τέξας. Ο 55χρονος Anthony Shore είχε καταδικαστεί για τον βιασμό και τον φόνο πέντε κοριτσιών και νεαρών γυναικών. Χρησιμοποιούσε δε ένα τουρνικέ για να βασανίσει και να στραγγαλίσει τα θύματά του, κι από αυτή τη φρικτή μέθοδο απέκτησε και το προσωνύμιό του.

Η εκτέλεσή του σχεδιαζόταν για τον Οκτώβριο αλλά τελικά έγινε σήμερα, με θανατηφόρα ένεση.

Ήταν ο 546ος θανατοποινίτης που εκτελείται στο Τέξας από το 1976 που επετράπη η θανατική ποινή. Το Τέξας είναι η πολιτεία με τις περισσότερες εκτελέσεις στις ΗΠΑ.

«Θα ήθελα μια στιγμή, να πω πως λυπάμαι» είπε ο Shore πριν την εκτέλεσή του. «Καμία λέξη δεν μπορεί να αλλάξει αυτά που έχω κάνει. Στις οικογένειες των θυμάτων μου, εύχομαι να μπορούσα να αλλάξω το παρελθόν. Είναι όμως ό,τι είναι. Ο Θεός να σας ευλογεί, θα πεθάνω με ήσυχη τη συνείδησή μου. Βρήκα ειρήνη».

Τα εγκλήματα του 55χρονου έμειναν ανεξιχνίαστα για δεκαετίες μέχρι που ο Shore συνελήφθη για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος δύο από τις κόρες του. Τότε καταχωρήθηκε το DNA του στα αρχεία δραστών σεξουαλικών εγκλημάτων και άρχισε ο έλεγχος συμβατότητας με δείγματα από ανεξιχνίαστα εγκλήματα. Όταν βρέθηκε συμβατό, ο άνδρας κλήθηκε για ανάκριση και τελικά ομολόγησε τον βιασμό και τον φόνο πέντε κοριτσιών.

Καταδικάστηκε το 2004 στην εσχάτη των ποινών.

Μεταξύ των θυμάτων του ήταν η 21χρονη Maria del Carmen Estrada, το γυμνό σώμα της οποίας είχε βρεθεί σε ένα drive-through το 1992, η 14χρονη Laurie Tremblay που είχε δολοφονηθεί το 1986, ακόμα ένα 14χρονο κορίτσι που είχε δολοφονηθεί το 1993, η 16χρονη Dana Sanchez, που δολοφονήθηκε το 1995 και η 9χρονη Dana Rebollar, που δολοφονήθηκε το 1994.

Το πιο εντυπωσιακό στοιχεία στην υπόθεση είναι πως ο Shore βασάνιζε, βίαζε και σκότωνε ενώ παράλληλα ζούσε μια κατά τα φαινόμενα απόλυτα φυσιολογική ζωή, δουλεύοντας, μεγαλώνοντας τις κόρες του, παίζοντας μουσική σε τζαζ κλαμπ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook