Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε γιατρό του Βενιζελείου για αμέλεια σε βάρος φοιτήτριας η οποία από το 2011 βρίσκεται καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι

Ένοχος κρίθηκε χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου γιατρός του Βενιζελείου Νοσοκομείου για την κατηγορία της σωματικής βλάβης από αμέλεια σε βάρος φοιτήτριας, η οποία από το 2011 βρίσκεται καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι. Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών ενώ δεν του αναγνώρισε ελαφρυντικό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πατρίς», η υπόθεση αφορά στην ιστορία της νεαρής Μαρίζας Γουργολίτσα, η οποία την περίοδο εκείνη ζούσε στο Ηράκλειο καθώς σπούδαζε στο Μαθηματικό του Πανεπιστημίου Κρήτης, ενώ παράλληλα εργαζόταν για να μπορεί να καλύπτει κάποια από τα έξοδά της, καθώς η οικογένειά της είναι άνθρωποι της βιοπάλης.

Σύμφωνα με τον συνήγορο της πολιτικής αγωγής κ. Νίκο Διαλυνά, η καθήλωση της Μαρίζας σε αναπηρικό καρότσι οφείλεται αποκλειστικά στην αμέλεια που επέδειξαν οι γιατροί στην αντιμετώπιση του προβλήματος που παρουσίασε, με αποτέλεσμα, όπως καταγγέλλεται, η βλάβη που υπέστη το κορίτσι να είναι μη αναστρέψιμη.

«Αν είχε υποβληθεί αμέσως σε μαγνητική, τώρα η κοπέλα θα περπατούσε» είχε

υποστηρίξει κατά την υποβολή της μηνύσεως στη Δικαιοσύνη, η οποία στρεφόταν κατά παντός υπευθύνου. Η φοιτήτρια είχε απευθυνθεί στο εφημερεύον νοσοκομείο, καθώς ένιωσε ένα δυνατό πόνο να «ζώνει» την πλάτη και να την αγκαλιάζει μέχρι το στήθος. Συμπτώματα που δεν προϊδέασαν τους γιατρούς ώστε να προβούν σε περαιτέρω διερεύνηση του περιστατικού ως προς την πραγματική αιτία του σοβαρού προβλήματος που είχε, το οποίο διαγνώστηκε λίγα 24ωρα μετά σε άλλο νοσοκομείο και αφού ήδη σύμφωνα με την πολιτική αγωγή είχε ξεκινήσει η παράλυση των κάτω άκρων της. Τότε πια και εφόσον η κατάστασή της είχε επιδεινωθεί και τα συμπτώματα ήταν πιο έντονα, υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία όπου εντοπίστηκε η «πηγή» του κακού. Υπήρχε δυσπλασία, ένα μόρφωμα δηλαδή, στον νωτιαίο μυελό, που αιμορραγούσε, με αποτέλεσμα να προκληθούν οι βλάβες.

Η Μαρίζα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην Αθήνα, έγιναν επίπονες προσπάθειες για την αντιμετώπιση της βλάβης, ενώ απευθύνθηκε και σε εξειδικευμένο κέντρο στη Ζυρίχη της Ελβετίας, χωρίς όμως θετικό αποτέλεσμα.

Ο κ. Διαλυνάς εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση του δικαστηρίου, μιλώντας για δικαίωση. Από την πλευρά της υπεράσπισης ο συνήγορος Γιώργος Γιαχνάκης, ο οποίος χειρίστηκε την υπόθεση με τη συνάδελφό του, Αθηνά Κριαρά, τόνισε ότι ο εντολέας του δεν έχει διαπράξει καμία αμέλεια όπως του αποδίδεται. «Δεν συμφωνούμε με την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου γι’ αυτό και έχουμε ήδη ασκήσει έφεση».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook