Γεωργική Σχολή Μεσαράς και σχολεία του Ηρακλείου στο τραπέζι της συζήτησης

Συνάντηση για όλα τα τρέχοντα θέματα εκπαίδευσης του Νομού Ηρακλείου και ιδιαίτερα για την Γεωργική Σχολή της Μεσαράς είχε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης με τον Περιφερειακό Διευθυντή Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Γιώργο Τερζάκη.

Μετά την εμπεριστατωμένη ενημέρωση από τον κ. Τερζάκη για τα τρέχοντα θέματα της εκπαίδευσης, συζητήθηκαν όλες οι αναγκαίες παρεμβάσεις για το επόμενο διάστημα. Στο τραπέζι της συζήτησης βρέθηκαν μια σειρά από θέματα που αφορούν στα σχολεία του Ηρακλείου, όπως οι ανάγκες των σχολικών κτιρίων στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, το ζήτημα της αναμοριοδότησης σχολικών μονάδων και των δυσπρόσιτων περιοχών,  τα θέματα της ειδικής αγωγής και θέματα των εκπαιδευτικών και των αναπληρωτών καθηγητών.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην Γεωργική Σχολή της Μεσαράς, με επίκεντρο τις  δυνατότητες λειτουργίαςτης σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ για Επαγγελματικό Λύκειο (αγροτικό ΕΠΑΛ, τμήμα του ΕΠΑΛ Μοιρών), για Μεταλυκειακό Έτος Σπουδών – Τάξη Μαθητείας (αξιοποιώντας για την εκπαίδευση των νέων αγροτών, το σύνολο της περιουσίας της σχολής), και για το Πρόγραμμα Σπουδών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης διετούς φοίτησης, σύμφωνα με αντίστοιχα προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook