Η ανάδειξη του πλούτου των Λευκών Ορέων ως εργαλείο προστασίας της περιοχής αλλά και ανάπτυξης του εναλλακτικού τουρισμού – Κάλεσμα για την εκδήλωση παρουσίαση της Μελέτης για την πρότυπη οικολογική  παρέμβαση στα Λευκά Ορη.

Σύσσωμη η τοπική αυτοδιοίκηση στηρίζει το όραμα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για την ανάδειξη και αναγέννησης της περιοχής των Λευκών Ορέων, συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία του Ιδρύματος “Κωνσταντίνος Κ.Μητσοτάκης” “Διαδρομή Κωνσταντίνου Μητσοτάκη: Μια Πρότυπη Οικολογική Δράση, από το Κρητικό ως το Λιβυκό Πέλαγος μέσα από τα Λευκά Όρη” που στόχο έχει την αποκατάσταση και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος καθώς και της πολιτιστικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς και της ιστορίας των Λευκών Ορέων.

Το Σάββατο 20 Ιανουαρίου, στις 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση των μελετών για την πρότυπη οικολογική παρέμβαση στα Λευκά Όρη και σήμερα οι συνδιοργανωτές της εκδήλωσης, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και οι Δήμοι Χανίων, Πλατανιά, Αποκορώνου και Σφακίων,  παραχώρησαν συνέντευξη τύπου – κάλεσμα στον κόσμο των Χανίων να παρευρεθεί στην εκδήλωση προκειμένου να ενημερωθεί για το μεγαλεπίβολο αυτό έργο.

Όπως σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης “Επιθυμία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ήταν να αναδειχθεί ο τεράστιος φυσικός πλούτος που έχουν τα Λευκά Όρη…. Θεωρήσαμε σκόπιμο να παρουσιαστεί αυτή η Μελέτη στα Χανιά κυρίως για να αγαπηθεί από τον κόσμο, να κατανοήσει τι πρόταση είναι αυτή και να το δεχτούμε σαν δική μας δραστηριότητα.  Ηδη έχει γίνει ανάθεση της μελέτης για την Πρότυπη Οικολογική παρέμβαση στα Λευκά Όρη την οποία συγχρηματοδοθεί τόσο το Ίδρυμα “Κωνσαντίνος Κ.Μητσοτάκης” όσο και η Αντιπεριφέρεια Χανίων.

Μέσα από την υλοποίηση του έργου, που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ανάδειξη μονοπατιών και διαδρομών, δημιουργία βοτανικού πάρκου κτλ,  θα επιτευχθούν ταυτόχρονα δύο στόχοι: η προστασία του φυσικού πλούτου της περιοχής και η δυνατότητα ανάπτυξης Οικολογικού Τουρισμού ως μιας μορφής εναλλακτικού τουρισμού που θα κρατήσει “ζωντανή” την επίσκεψη τουριστών σε όλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο Δήμαρχος Χανίων ανακοίνωσε οτι ο δήμος Χανίων εδώ και αρκετό καιρό προετοιμάζει  μια ήπια παρέμβαση με τη χάραξη 8 μονοπατιών στις περιοχές Θερίσου και Κεραμειών τα οποία θα διασυνδέονται με άλλα μονοπάτια που βρίσκονται στα όρια άλλων δήμων. Με τον τρόπο αυτό όπως τόνισε θα αναπτυχθεί η ενδοχώρα του δήμου Χανίων, σεβόμενοι το περιβάλλον αλλά και διαχέοντας τους επισκέπτες σε αυτές τις περιοχές. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο 1 εκ.ευρώ και γίνεται προσπάθεια η χρηματοδότηση να γίνει μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Οι δήμαρχοι Σφακίων και Αποκορώνου καθώς και ο αντιδήμαρχος Πλατανιά που εκπροπώπησε σήμερα το δήμο εξέφρασαν την στήριξή τους στο έργο που αναμένεται να υλοποιηθεί στα Λευκά Όρη και την πρόθεσή τους να συμμετέχουν στην προσπάθεια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook