Ο βουλευτής έθεσε στον υπουργό μια σειρά από φλέγοντα ζητήματα όσον αφορά την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο Ηράκλειο, καθώς και τις δημόσιες νοσοκομειακές μονάδες

Επιστολή στον Υπουργό Υγείας, κ. Ξανθό, απέστειλε ο βουλευτής Ηρακλείου Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, όπου του κατέθεσε μια σειρά από φλέγοντα ζητήματα όσον αφορά την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο Ηράκλειο, καθώς και τις δημόσιες νοσοκομειακές μονάδες της περιοχής, μετά από συναντήσεις που πραγματοποίησε με στελέχη του τομέα της Υγείας της περιοχής του Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο πρόβλημα της υποστελέχωσης των νοσοκομειακών μονάδων, ΠΑΓΝΗ και Βενιζελείου, σε νοσηλευτικό προσωπικό, και στην ανάγκη της άμεσης αντιμετώπισής του, καθώς και στο πρόβλημα στις σχέσεις εργασίας των επικουρικών ιατρών.

Με ιδιαίτερη βαρύτητα, δε, αναφέρθηκε στο ζήτημα επάνδρωσης της καρδιοχειρουργικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ και στην απόκτηση ψηφιακού αγγειογράφου, γεγονός το οποίο θα βοηθήσει ώστε να σταματήσουν οι διακομιδές των περιστατικών στην Αθήνα.

Όσον αφορά το Βενιζέλειο νοσοκομείο, ανακίνησε το ζήτημα της κατασκευής της νέας πτέρυγας με χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ, και την ανάγκη κάλυψης όλων των θαλάμων των κλινικών του νοσοκομείου με χώρους υγιεινής.

Τέλος, σχετικά και με τα δύο νοσοκομεία, υπογράμμισε την ανάγκη νέων προσλήψεων στους τομείς σίτισης, καθαριότητας και φύλαξης των νοσοκομείων.  

Καταλήγοντας, στην επιστολή του, ο βουλευτής, ενημέρωσε τον κ. Υπουργό, ότι έχει ήδη προβεί σε επικοινωνία κι έχει ήδη αποστείλει επιστολές στον Δήμαρχο Ηρακλείου και στον Περιφερειάρχη Κρήτης, ζητώντας τους να συμβάλλουν από τις θέσεις τους, ώστε να βρεθούν οι χώροι που απαιτούνται για την δημιουργία και την άμεση και εύρυθμη λειτουργία των δύο νέων ΤΟΜΥ στην πόλη του Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook