Ο υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας δήλωσε ότι, προσπάθειά του είναι να πείσει τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης να αφαιρέσουν από τις εκτιμήσεις τους για την κυπριακή οικονομία τις αρνητικές προοπτικές.

\”Δεν με ενδιαφέρει τι θα λένε οι αξιολογήσεις τους, αρκεί να μην περιλαμβάνουν αναφορές σε αρνητικές προοπτικές\”, δήλωσε ο κ. Καζαμίας σε δημοσιογραφική διάσκεψη, στην οποία ανακοίνωσε ότι το δεύτερο πακέτο μέτρων λιτότητας για την οικονομία \”είναι συμφωνημένο σε ποσοστό 90%\”.

Εκείνο που παραμένει ανοικτό, είπε, είναι η διαβούλευση με τα εργατικά συνδικάτα για δικαιότερη κατανομή της ΑΤΑ, καθώς και οι συζητήσεις για μη καταβολή της μέσα στο 2012.

Ο Κίκης Καζαμίας ανέφερε επίσης ότι από χθες άρχισε κύκλο ενημέρωσης των διεθνών οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης, των τραπεζών και των επενδυτών, για την πορεία της κυπριακής οικονομίας και πώς αυτή διαμορφώνεται μετά την έγκριση του πρώτου πακέτου και τον καταρτισμό του δεύτερου.

\”Αυτό που έχει σημασία είναι να διαφανεί μέσα από τις αξιολογήσεις ότι αλλάζει πλέον η αρνητική προοπτική της κυπριακής οικονομίας\”, είπε ο κ. Καζαμίας.

Εξ άλλου, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο protothema.gr, δήλωσε ότι θα ζητήσει από τους Υπουργούς που προΐστανται ημικρατικών οργανισμών, να δώσουν οδηγίες στους οργανισμούς αυτούς να υιοθετήσουν πολιτική οικονομικής λιτότητας ανάλογη με αυτή που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook