Προκειμένου να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και την ενδεχόμενη χρήση του όρου “Μακεδονία”.

Ομάδα 50 Κρητικών αναχωρεί σήμερα από το λιμάνι του Ηρακλείου προκειμένου να δώσουν το “έφιππο” παρών στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και την ενδεχόμενη χρήση του όρου “Μακεδονία”.

Οι Κρήτες, αποφάσισαν να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο “καβάλα” πάνω σε άλογα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες κάποιοι εξ’αυτών ενδέχεται να διανύσουν την απόσταση από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη με άλογα

Οι Κρητικοί που θα φτάσουν το πρωί του Σαββάτου στο λιμάνι του Πειραιά, αναμένεται εν συνεχεία να μεταβούν στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα, όπου θα καταθέσουν δάφνες και έπειτα θα αναχωρήσουν με λεωφορεία για τη Θεσσαλονίκη. 

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο Ράδιο Κρήτη, ένας εκ των πολλών Κρητικών που θα πάρει μέρος στο συλλαλητήριο, ο Γιάννης Αναγνωστάκης “η Κρήτη δεν μπορεί να μείνει με σραυρωμένα χέρια.

“Η Κρήτη είναι παρούσα”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην ομάδα των συμπολιτών που θα ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη, θα συμμετέχουν και καλλιτέχνες της Κρήτης καθώς και αθλητές.

Σύμφωνα με τον κ. Αναγνωστάκη η ανταπόκριση στο εγχείρημα αυτό είναι τεράστια.

Σύμφωνα με πληροφορίες  μάλιστα, υπάρχουν μεγάλοι επιχειρηματίες από την Κρήτη, που όχι μόνο στηρίζουν το συλλαλητήριο, αλλά χρηματοδοτούν παράλληλα μετακινήσεις πολιτών προς τη Θεσσαλονίκη.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook