Με σαφείς αναφορές στην πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη ο Υπ. Περιβάλλοντος απάντησε σε αναφορές της Ντόρας Μπακογιάννη για την στάση της κυβέρνησης στο Μακεδονικό

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης προσερχόμενος σε εκδήλωση για τον νόμο για τα αυθαίρετα στα Χανιά κλήθηκε από τους δημοσιογράφους να σχολιάσει αναφορά της Βουλευτού της ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη σε εκδήλωση του Ροταριανού Ομίλου Χανίων, στην οποία έκανε λόγο για μια τριχοτομημένη κυβέρνηση που πάει σε διαπραγματεύσεις για το Μακεδονικό.

«Είναι αδύνατο να υπάρξει σοβαρή διαπραγμάτευση όταν η κυβέρνηση δεν έχει ενιαία θέση, αλλά μία τριχοτομημένη άποψη.» 

ανέφερε μεταξύ άλλων η κα Μπακογιάννη, ενώ σήμερα ο κ.Σταθάκης απάντησε:

«Όταν μου έρχεται στο μυαλό η έννοια μιας αραγούς κυβέρνησης για το Μακεδονικό, αμέσως το μυαλό μου με πάει, συμπτωματικά στην Νέα Δημοκρατία. Άρα η ΝΔ είναι μάλλον ένας ακατάλληλος φορέας – αφού έπεσε μια κυβέρνηση της ΝΔ για αυτό το θέμα – να εγκαλεί την παρούσα κυβέρνηση η οποία προσέρχεται ομοθύμως στις διαπραγματεύσεις , οπότε το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων. Και ο κ.Καμμένος έχει πει ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους χειρισμούς του κ.Κοτζιά,. Όταν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση, εδώ είμαστε για να δούμε πως θα το χειριστούμε και πως θα τεθεί στην κρίση, εκεί που πρέπει να τεθεί….»

Για το θέμα της τρίτης αξιολόγησης ο κ.Σταθακης εμφανίστηκε αισιόδοξος πως όλα πάνε καλά.

«Σήμερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ήταν θετικό στην ιδέα της καθαρής εξόδου, άρα η κυβέρνηση θεωρεί ότι προχωράμε σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας ….»

Ερωτώμενος για  τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ο κ. Σταθάκης ανέφερε πως «η προστασία της πρώτης κατοικίας είναι πλήρης και καθολική, ο νόμος ισχύει μέχρι 31/12/2018, το οποίο σημαίνει ότι μέχρι και την τελευταία ημέρα μπορείς να κάνεις μια αίτηση, οποιοσδήποτε θεωρεί ότι απειλείται και εφόσον εμπίπτει εντός του νόμου…… Το δημόσιο δεν κάνει πλειστηριασμούς και δει πρώτης κατοικίας, οκτώ πλειστηριασμούς έκανε το 2017 και όλα ήταν υψηλής αξίας επαγγελματικά ακίνητα.»

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook