Εάν ισχύει θα πρόκειται για κάτι προσωρινό δήλωσε ο Δήμαρχος Χανίων εκφράζοντας την αισιοδοξία πως θα υλοποιηθεί η υπόσχεση του Πρωθυπουργού.

«Φωτιές άναψε» στον Δήμο Χανίων η είδηση πως το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σκοπεύει να αντικαταστήσει τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων του στρατού ξηράς, με Σημεία Υποδοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Μάρτιο και την 2018 Β’ ΕΣΣΟ, οι νέοι Έλληνες που είναι υπόχρεοι στρατιωτικής θητείας δεν θα παρουσιάζονται σε Κέντρα Εκπαίδευσης, αλλά σε μονάδες  οι οποίες θα ονομαστούν Σημεία Υποδοχής (ΣΥΠΟ) όπου θα παραμένουν μόνο ένα με δύο 24ωρα και αμέσως θα τοποθετούνται στις μονάδες όπου θα παραμείνουν για το μεγαλύτερο μέρος της θητείας τους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ένα από αυτά τα Σημεία Υποδοχής θα είναι και το στρατόπεδο Μαρκοπούλου στα Χανιά, το οποίο εδώ και πολλά χρόνια ζητείται να παραχωρηθεί στον Δήμο Χανίων.

Μάλιστα, την εξαγγελία της παραχώρησης είχε κάνει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στο αναπτυξιακό συνέδριο Κρήτης το περασμένο Φθινόπωρο.

Σε αυτήν την εξαγγελία στάθηκε ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, ο οποίος στο περιθώριο εκδήλωσης για τα αυθαίρετα στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου, είπε:

«Ενημέρωση επίσημη δεν έχω, ούτε σαν δήμαρχος, ούτε έχουμε ως δήμος. Μπορώ να σας βεβαιώσω ότι το θέμα κινείται, δεν το έχουμε αφήσει και ούτε υπάρχει περίπτωση να το αφήσουμε. Η πρωθυπουργική υπόσχεση, έχω την βεβαιότητα και την αισιοδοξία, ότι θα γίνει πραγματικότητα. Εάν τώρα χρησιμοποιηθεί προσωρινά για οποιονδήποτε άλλο λόγο, αυτό πρόκειται να είναι μόνο προσωρινά, δεν πρόκειται δηλαδή να επιτρέψουμε αυτή η υπόσχεση που έδωσε ο Πρωθυπουργός να μην γίνει πράξη. Για αυτό συνεργαζόμαστε με τους Βουλευτές και με όλους τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.»

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook