Στη διαμάχη μεταξύ των συνδέσμων φιλάθλων του Ολυμπιακού στην Καλλιθέα και του Παναθηναϊκού στα Πετράλωνα οφείλεται, σύμφωνα με την Αστυνομία, η αιματηρή συμπλοκή με μαχαίρια, βόμβες μολότοφ, ρόπαλα, φτυάρια και άλλα αντικείμενα, που έγινε χτες το βράδυ έξω από τα γραφεία του συνδέσμου του Παναθηναϊκού, στην οδό Κειριάδων 141.

Όπως έγινε γνωστό από την Ασφάλεια Αττικής, τα γεγονότα διαδραματίστηκαν ως εξής:

Γύρω στις 20.40 χτες βράδυ, ομάδα περίπου 40 οπαδών του Ολυμπιακού, που επέβαιναν σε 20 δίκυκλα, οι περισσότεροι από τους οποίους φορούσαν κράνη για να μην διακρίνονται τα χαρακτηριστικά τους, στάθμευσαν τα δίκυκλα στη συμβολή των οδών Χαμοστέρνας και Κειριάδων στα Πετράλωνα. Από εκεί κινούμενοι πεζή, στην οδό Κειριάδων και κρατώντας αυτοσχέδια ρόπαλα, βόμβες μολότοφ, βεγγαλικά και φορητούς πυροσβεστήρες, επιτέθηκαν και συνεπλάκησαν με οπαδούς του Παναθηναϊκού, που βρίσκονταν εντός και εκτός Γραφείου Συνδέσμου Φιλάθλων, που στεγάζεται σε κτίριο στην παραπάνω οδό

.\"\"

Ταυτόχρονα προκάλεσαν φθορές στους υαλοπίνακες τεσσάρων παρακείμενων καταστημάτων και σε 14 οχήματα που ήταν σταθμευμένα κατά μήκος της οδού Κειριάδων.

Από την συμπλοκή τραυματίσθηκαν με μαχαίρι δύο άτομα και μεταφέρθηκαν σε Νοσοκομείο όπου παραμένουν για νοσηλεία, εκτός κινδύνου.

Πρόκειται για έναν 27χρονο και έναν 35χρονο, οι οποίοι φρουρούνται για να οδηγηθούν στον εισαγγελέα, μαζί με άλλα δύο άτομα, 27 και 29 ετών, που συνελήφθησαν επίσης και παραπέμπονται σήμερα στη δικαιοσύνη.

Οι τέσσερις συλληφθέντες κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ειρήνης, συμπλοκή, διακεκριμένες φθορές, επικίνδυνες σωματικές βλάβες και παραβάσεις των Νόμων περί όπλων, εκρηκτικών υλών και φωτοβολίδων.

Στον τόπο της συμπλοκής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Δύο αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί – εκρηκτικοί μηχανισμοί, αποτελούμενοι από πλαστικές φιάλες στις οποίες είχαν προσαρμοσθεί με κολλητική ταινία κροτίδες, δύο υπολείμματα από πλαστικές φιάλες που είχαν αναφλεγεί, μία φωτοβολίδα, ένα φτυάρι, ένα μεταλλικό γκλομπ, μία σπασμένη πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος, ένα κομμάτι ξύλου, δύο πυροσβεστήρες και δύο εγκαταλελειμμένες μοτοσικλέτες, με καλυμμένο μέρος των πινακίδων κυκλοφορίας τους.

Προανάκριση διενεργείται, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο zougla.gr, από το Τμήμα Πρόληψης Οργανωμένης Αθλητικής Βίας της Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook