Αφού άρπαξε ό,τι είχε αξία, τηλεφώνησε στην Αστυνομία και «κάρφωσε» τον ένοικο ότι… καλλιεργούσε χασισόδεντρα

Νομοταγής όπου τον… συνέφερε ήταν ο άγνωστος διαρρήκτης που τρύπωσε στο σπίτι ενός 38χρονου στο χωριό Καρτερόλι της Μεσσηνίας. Αφού άρπαξε ό,τι είχε αξία, τηλεφώνησε στην Αστυνομία και «κάρφωσε» τον ένοικο ότι… καλλιεργούσε χασισόδεντρα!

Ο 38χρονος καταδικάστηκε τώρα από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας σε ποινή φυλάκισης 30 μηνών, με την έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Αθωώθηκε η 42χρονη ιδιοκτήτρια του σπιτιού και επί έξι χρόνια σύντροφός του, που του είχε παραχωρήσει το σπίτι χωρίς να γνωρίζει ότι σε ένα μικρό δωμάτιο κατασκευασμένο από γυψοσανίδες είχε στήσει ολόκληρο εργαστήριο για την παραγωγή κάνναβης.

Μετά το τηλεφώνημα του διαρρήκτη, τον Δεκέμβριο του 2015, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών ανακάλυψαν τον εξοπλισμό με λαμπτήρα υψηλής τάσης, ανεμιστήρα για τον αερισμό, μετασχηματιστή, μετρητές θερμοκρασίας και υγρασίας, χρονοδιακόπτη και τροχαλία για τη μετακίνηση του φωτισμού, μαζί με εννέα δενδρύλλια ύψους ενός ως 1,50 μέτρου και ακατέργαστη βάρους 91 γραμμαρίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook