Σύμφωνα με την ΟΑΣΙΣ, η νέα χημική ουσία αμφεταμίνης ηρωίνης και έκστασης προκαλεί ανησυχία στο νησί ενώ η κατανάλωση αλκοόλ συνεχίζεται από ανήλικους μαθητές 

Πρόκειται για το “υπερναρκωτικό”, τη νέα χημική ουσία αμφεταμίνης, ηρωίνης και έκστασης που είχε γίνει γνωστή στο ευρύ κοινό μέσα από επίχειρηση της αστυνομίας στο νησί.

Τον Ιανουάριο μια επιχείρηση της αστυνομίας είχε φέρει στο φως ένα νέο ναρκωτικό, υπερναρκωτικό όπως είχε ονομαστεί που κυκλοφορούσε στις πιάτσες. Η πρόσμιξη αμφεταμίνης κ έκστασης στην ηρωίνη, αποσκοπούσε, σύμφωνα με κύκλους της ΕΛΑΣ στην Κρήτη στην αύξηση της δραστικότητας των 2 ουσιών μέσα στην ηρωίνη. Η συγκεκριμένη ουσία, είναι σαν καστανή, υγρή και κρυσταλλική ζάχαρη.                            

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στο Ηράκλειο, το Ρέθυμνο και τα Χανιά ο σύμβουλος απεξάρτησης  της ΟΑΣΙΣ Δαμιανός Δουίτσης, διαπίστωσε το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περιοχές αυτές. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΑΣΙΣ, η νέα χημική ουσία αμφεταμίνης ηρωίνης και έκστασης έχει κατακλύσει το νησί, ενώ η κατανάλωση αλκοόλ συνεχίζεται από ανήλικους μαθητές στα σχολεία των νομών του νησιού. 

Ως εκ τούτου θα πραγματοποιήσει νέα περιοδεία τον Απρίλιο, μετά από πρόσκληση φορέων και οικογενειών που αγωνιούν καθημερινά και βιώνουν την μάχη των εξαρτήσεων.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook