«Γκαζώνοντας» μια μοτοσικλέτα Harley Davidson – και μάλιστα τρίκυκλη – ξεκίνησε την προεκλογική εκστρατεία του ο ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν, σε μια ακόμη «μάτσο» εμφάνιση με σκοπό να υπογραμμίσει, ή να κατασκευάσει επικοινωνιακά, τον δυναμισμό του.

Σύμφωνα με άρθρο στο vima.gr, ο 58χρονος Πούτιν εμφανίστηκε ντυμένος σαν μαύρος καβαλάρης επικεφαλής πομπής μοτοσικλετιστών. Αποκάλεσε τους μηχανόβιους «αδέλφια» του και πήρε μέρος σε φεστιβάλ που έγινε επάνω σε πολεμικό πλοίο της σοβιετικής εποχής, στο Νοβοροσίσκ.

Η εκδήλωση έγινε με αφορμή την απελευθέρωση της πόλης κατά τον Β\’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Θέλω να σας μιλήσω αδέλφια. Είναι υπέροχο ότι δεν ξεχνάτε τους ήρωες του παρελθόντος. Αγόρια, κορίτσια είστε υπέροχοι. Όχι μόνο περνάτε καλά πάνω στις μηχανές αλλά συνδυάζετε τη διασκέδαση με το πατριωτικό καθήκον», είπε.

Φορώντας την κατάλληλη αμφίεση των «Χαρλεάδων» και φυσικά πάνω σε μία μηχανή Harley, κατέφτασε ο ρώσος πρωθυπουργός και στο ετήσιο φεστιβάλ μοτοσυκλετιστών που διεξήχθη στη νότια Ουκρανία.

«Ζήτω η Ρωσία, ζήτω η Ουκρανία, ζήτω οι μηχανές» φώναξε κλείνοντας την ομιλία του, στην οποία τόνισε, μεταξύ άλλων, και τη σημασία της προσεκτικής οδήγησης.

Ο ρώσος πρωθυπουργός έκανε στάση στο φεστιβάλ, καθ\’ οδόν προς την συνάντησή του με τον φιλικά διακείμενο προς την Μόσχα ουκρανό πρωθυπουργό Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Ο Πούτιν είναι και λάτρης των αυτοκινήτων. Τον έχουμε μέχρι στιγμής να ποζάρει οδηγώντας μονοθέσιο F1 της Renault, το πρώτο ρωσικό υβριδικό καθώς και το νέο Lada Granta

Οι εκλογές για τη ρωσική Βουλή αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις 4 Δεκεμβρίου. Οι προεδρικές εκλογές θα ακολουθήσουν, τον Μάρτιο του 2012.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook