Ενάμιση μήνα από την ανάρτηση του δασικού χάρτη στα Χανιά και έχουν υποβληθεί μόλις πέντε αντιρρήσεις 

Μια ακόμη ενημερωτική εκδήλωση για τον δασικό χάρτη που αφορά στις περιοχές του Δήμου Χανίωνλ πραγματοποιήθηκε το πρωί στο δημαρχείο Χανίων.
Η ενημέρωση αφορούσε στους επιμέρους δασικούς χάρτες των προ Καποδιστριακών Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Κουνουπιδιανών, Μουρνιών, Νέας Κυδωνίας, Νεροκούρου, Περιβολίων, Σούδας, Χανίων.

Όπως είπε η τμηματάρχης χαρτογράφησης της Διεύθυνσης Δασών Χανίων κα Αγλαία Σκουμπάκη, μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί μόλις πέντε αντιρρήσεις (ενστάνσεις) για τις παραπάνω περιοχές και την Γαύδο και μάλιστα από αυτές μόλις οι δύο αφορούσαν πολίτες που πλήρωσαν τέλη, ενώ οι άλλες τρεις υποβλήθηκαν ατελώς από την Διεύθυνση Δασών. 

Ο μικρός αριθμός των αντιρρήσεων αποδίδεται μάλλον στο ότι οι ενδιαφερόμενοι συγκεντρώνουν τα απαραίτητα στοιχεία τα οποία, όμως θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 3 Απριλίου που λήγει η προθεσμία διαφορετικά μπορεί να βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

 

Να σημειωθεί ότι – καλώς εχόντων των πραγμάτων – εντός του 2018 ξεκινά η διαδικασία σύνταξης των δασικών χαρτών και για άλλες περιοχές του νομού Χανίων, η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί αρχές του επόμενου έτους.

(Οι δασικοί χάρτες που έχουν αναρτηθεί)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook