Tην 18-01-2017 έγινε επίσκεψη  του  Γενικού  Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χρήστου Λαμπρίδη και στελεχών των Υπηρεσιών του Υπουργείου,  στα γραφεία του Λιμενικού Ταμείου.

Tην 18-01-2017 έγινε επίσκεψη  του  Γενικού  Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χρήστου Λαμπρίδη και στελεχών των Υπηρεσιών του Υπουργείου,  στα γραφεία του Λιμενικού Ταμείου.

 

Κατά την ενημέρωση που έγινε στην συνάντηση, από πλευράς Λιμενικού Ταμείου Νομού Χανίων,  ετέθησαν διάφορα θέματα αρμοδιότητάς του, όπως:

(α)  η επιτακτική ανάγκη έγκρισης του νέου οργανισμού του ΛΤΝΧ , ώστε να μπορεί η Υπηρεσία να στελεχωθεί με το αναγκαίο προσωπικό που απαιτείται για να διαχειριστεί τις 28 Λιμενικές Υποδομές του Νομού μας, δεδομένου ότι από το 2012 που είχαν καταργηθεί υποχρεωτικά οι κενές θέσεις προσωπικού δεν υπήρχε τρόπος πρόσληψης.

(β) το θέμα της επίσπευσης ολοκλήρωσης των μελετών για τα τρία μεγάλα έργα στο Λιμένα Σούδας καθώς και η αύξηση της χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων,  λόγω του μεγάλου αριθμού Λιμενικών υποδομών του Νομού, 

(γ) συζητήθηκαν λεπτομέρειες εφαρμογής  του νέου  Νόμου 4504/2017, οι διατάξεις του οποίου επιλύουν προβλήματα που απασχολούσαν το ΛΤΝΧ ως φορέα διαχείρισης των παραπάνω Λιμενικών Υποδομών, όπως το θέμα των σκιαδίων της Παλιόχωρας και άλλων έργων συντήρησης σε διάφορα λιμάνια-λιμενίσκους.

Ακόμη, πριν την συνάντηση αυτή στο ΛΤΝΧ,  λόγω της εσπευσμένης αναχώρησης του Υπουργού κ.Κουρουπλή έγινε συνάντηση του Προέδρου του ΛΤΝΧ με τον κ.Υπουργό όπου του ετέθησαν τα παραπάνω θέματα,  καθώς και η απομάκρυνση του πλοίου με τα εκρηκτικά από την περιοχή  λιμένα της Σούδας.

Ο κ.Κουρουπλής δήλωσε ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από πλευράς Υπουργείου Ναυτιλίας, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, ώστε η απομάκρυνση του πλοίου με τα εκρηκτικά να γίνει άμεσα, ζητώντας και την συνδρομή του ΛΤΝΧ. Επίσης, μας ενημέρωσε ότι θα προσκαλέσει σε συνάντηση στην Αθήνα τους συναρμόδιους Υπουργούς με το ΛΤΝΧ, για την προώθηση των μελετών των έργων στο λιμάνι της Σούδας.                        

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook