Αγωνία για την υποβάθμιση σχολείων στην Κάντανο και σε άλλες περιοχές – Τι ειπώθηκε σε διαμαρτυρία στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης νομού Χανίων – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Ορατό είναι το ενδεχόμενο υποβάθμισης ή και κατάργησης σχολείων στην Κάντανο του Δήμου Καντάνου-Σελίνου και σε άλλες περιοχές, εάν  εφαρμοστεί η πρόταση του Υπ.Παιδείας για την αναμοριοδότηση των σχολείων που οδηγεί στον αποχαρακτηρισμό τους από «δυσπρόσιτα».

Τα παραπάνω εκφράστηκαν στην διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στα γραφεία των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, από την Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) και τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) , παρουσία πολλών εκπαιδευτικών, γονέων και φορέων της Καντάνου και άλλων περιοχών.

Μάλιστα, τονίστηκε πως στο τελευταίο νομοσχέδιο  με τα προαπαιτούμενα, ουσιαστικά προβλέπονται καταργήσεις και συγχωνεύσεις πολλών τμημάτων σχολείων.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τους προισταμένους των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, τόσο ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων Βασίλης Λιόντος, όσο και ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ Σεραφείμ Ρίζος περιέγραψαν την αγωνία όλων για τις επιπτώσεις που θα έχει στα σχολεία και στην εκπαίδευση των παιδιών της υπαίθρου, κυρίως, η εφαρμογή των προθέσεων του Υπ. Παιδείας και κάλεσαν τους προισταμένους να πάρουν θέση.

 
 

Απαντώντας ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Χανίων , αφού αναφέρθηκε στις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί για να μην αποχαρακτηριστούν από δυσπρόσιτα το Γυμνάσιο και το ΕΠΑΛ Καντάνου, εξέφρασε την βεβαιότητά του που αυτό δεν θα συμβεί τελικά.

Παράλληλα τόνισε κατηγορηματικά πως οποιαδήποτε προσπάθεια του Υπουργείου για υποβάθμιση η κατάργηση σχολείων θα τον βρει αντίθετο και στο πλευρό των διαμαρτυρόμενων.

 

Από την πλευρά του ο προιστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μανώλης Μηλιαράκης, ανέφερε πως για την αναμοριοδότηση, από το Συμβούλιο της Πρωτοβάθμιας έχουν υιοθετηθεί και κατατεθεί στο Υπουργείο όλες οι προτάσεις του συλλόγου εκπαιδευτικών και έκανε λόγο  για αδικίες σε περιοχές.

Σε ότι αφορά στην αναστολή λειτουργίας του Ολοήμερου σχολείου Σφακοπηγαδίου, είπε πως έγινε αναγκαστικά καθώς μετά τις γιορτές έφυγαν γυναίκες  εκπαιδευτικοί με αναγκαστική άδεια και παρά τις πιέσεις το Υπουργείο δεν προχωρά σε διορισμούς.

Για τα δημοτικά Καντάνου και Ασκύφου, είπε πως η διεύθυνση έχει στηρίξει αυτά τα σχολεία παρά τον πολύ μικρό αριθμό μαθητών και συνεχώς ζητούνται διορισμοί εκπαιδευτικών…

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook