Τα μέλη της σπείρας, μετέβαιναν σε διάφορα νεκροταφεία πρωινές ή απογευματινές ώρες. 

Εκατοντάδες μπρούτζινα καντήλια, θυμιατά. σταυρούς και ανθοστήλες είχαν αφαιρέσει από νεκροταφείο στην Παιανία, τρία άτομα, δυο άνδρες, ένας 56χρονος Έλληνας και ένας 42χρονος Αλβανός, καθώς και μια 55χρονη.

Όπως διαπιστώθηκε τα μέλη της σπείρας έκλεβαν παρόμοια αντικείμενα απο νεκροταφεία της Αττικής απο τον Απρίλιο του 2017. Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ασφάλειας Λαυρεωτικής, μέσα σε αυτοκίνητο κοντά στο Γ΄νεκροταφείο. 

Τα μέλη της σπείρας, μετέβαιναν σε διάφορα νεκροταφεία πρωινές ή απογευματινές ώρες και εκτιμούσαν την αξία και την ποσότητα των χάλκινων αντικειμένων που υπήρχα πάνω στους τάφους.

Στη συνέχεια και αφού διαπίστωναν πως δεν υπήρχαν άτομα στο χώρο, τα αφαιρούσαν με σπάτουλα και σφυρί!  Για τη διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο για να μην εντοπίζονται εύκολα από τις αρχές.  Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί δύο  περιπτώσεις, όπου αφαίρεσαν από μνήματα του Κοιμητηρίου Λαυρίου 94 μπρούτζινα καντήλια και ανθοδοχεία και από μνήματα του Κοιμητηρίου Κερατέας,  50 καντήλια και πλήθος χάλκινων ανθοδοχείων.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο  αυτοκίνητο που επέβαιναν  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

  • Δύο  μπρούτζινοι σταυροί
  • Δεκαέξι  μπρούτζινες ανθοστήλες
  • Εξήντα πέντε (65) μπρούτζινα καντήλια και τέσσερα καπάκια
  • Δέκα  μπρούτζινα θυμιατά
  • Ένα σφυρί
  • Μία σπάτουλα

Σημειώνεται, ότι  τόσο ο 56χρονος όσο και η 55χρονη, είχαν συλληφθεί και κατά το παρελθόν, από αστυνομικούς του Τ. Α Θηβών, για παρόμοια αδικήματα.Εκτιμάται ότι έχουν διαπράξει δεκάδες παρόμοιες κλοπές που δεν έχουν καταγγελθεί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook