Φίλοι, συνάδελφοί του και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου είπαν το τελευταίο αντίο στον Λυκούργο Καλλέργη, ο οποίος κηδεύτηκε στο Α΄ Νεκροταφείο δημοσία δαπάνη.

Κατάφερε με τις ιδιότητές του ως καλλιτέχνης και ως πολιτικός «να ταυτίσει την ιδιωτική και τη δημόσια πλευρά του ανθρώπου, ξεχωρίζοντας με τις φιλοπρόοδες ιδέες του στους αγώνες του 20ου αιώνα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο Λυκούργος Καλλέργης σήκωσε αντάξια το ιστορικό του όνομα (γιος του πρωτοπόρου σοσιαλιστή Σταύρου Καλλέργη), αλλά και «έγραψε τη δική του πολυδιάστατη ιστορία, σαν ηθοποιός, μεταφραστής, συγγραφέας, πολιτικός. Υπήρξε σύνδεσμος της Αριστεράς με τον πολιτισμό» ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Τον Μυλοποταμίτη Λυκούργο Καλλέργη «που ενσάρκωσε το πρότυπο του καλού Ρεθυμνιώτη», αποχαιρέτησε με συγκίνηση ο συμπατριώτης του, Μανώλης Οθωνας.

«Τον ακούραστο αγωνιστή της δημοκρατίας με τις ιδέες της Αριστεράς, που διακόνησε την πατρίδα με υψηλό ήθος, αφήνοντας βαθύ αποτύπωμα στον πολιτισμό και την κοινωνία» αποχαιρέτησε ο Φώτης Κουβέλης, ενώ ο Μανώλης Γλέζος μίλησε για το σπουδαιότερο ερμηνευτικό ρόλο του Λυκούργο Καλλέργη, «στο έργο της ζωής του» όπως είπε, «έναν ρόλο που θα φανεί από τις σελίδες της Ιστορίας».