Η 9χρονη Dingshuang έχει έναν αδερφό, τον 12χρονο Dingfu, στον οποίο έδειξε ωστόσο η ζωή το σκληρό της πρόσωπο.

Ο μικρός είναι παράλυτος και ο μόνος τρόπος να μάθει γράμματα περνά αναγκαστικά μέσα από την προθυμία της αδελφούλας του.

Και μάλιστα τις πλάτες της. Βλέπετε βρέξει χιονίσει, η μικρή τον κουβαλά στο σχολείο και από κει πίσω στο σπίτι κάθε μέρα, χωρίς σταματημό ή διαμαρτυρίες.

Μόνο που η δουλειά της δεν σταματά εκεί, καθώς τον περιποιείται και στο σχολείο και το σπίτι και φροντίζει να είναι επιμελής στα μαθήματά του. Οι γονείς των δύο παιδιών είναι κι αυτοί παράλυτοι, κάτι που κάνει τη μικρούλα την πραγματική ραχοκοκαλιά αυτής της δεμένης και αγαπημένης οικογένειας.

Και παρά την καθημερινή οδύσσεια, η μικρή φροντίζει ότι κανείς τους δεν θα αργοπορήσει στο μάθημα ή θα πιαστεί αδιάβαστος. «Ποτέ δεν θα τον αφήσω πίσω», είπε η μικρή Κινέζα στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο Wenshan Television Station, «θα είμαι για πάντα το μπαστουνάκι του».

Η Dingshuang κάνει και όλες τις βαριές δουλειές του νοικοκυριού, καθώς οικονομική άνεση για βοήθεια στο σπίτι δεν υπάρχει. Πρόσφατα όμως αχνοχάραξε η ελπίδα, καθώς το σχολείο κατάλαβε τι γινόταν και προσέφερε στα δυο παιδιά ένα μέρος να κοιμούνται και να διαβάζουν αρκετά κοντύτερα στο σχολικό συγκρότημα.

Και μείωσε και τα δίδακτρα για τα δυο παιδιά, δίνοντας στη δοκιμαζόμενη οικογένεια γενναίες οικονομικές ανάσες. Η μικρούλα συνεχίζει ωστόσο να μεταφέρει τον αδερφό της στους ώμους της καθημερινά, καθώς γι’ αυτό το πρόβλημα δεν βρέθηκε προφανώς λύση…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook