Από νοσοκομεία της Κρήτης στάλθηκε ένα ηχηρό μήνυμα ανθρωπιάς, καθώς σημειώθηκαν δύο περιστατικά δωρεάς οργάνων μέσα σε μια εβδομάδα.

48χρονος θύμα τροχαίου ο ένας δωρητής

Το πρωί της Τρίτης, δώρο ζωής δόθηκε από έναν 48χρονο άντρα, σε έναν 50χρονο ο οποίος υποβαλλόταν επί 17 χρόνια σε αιμοκάθαρση στο νοσοκομείο Πάτρας και σε έναν 64χρονο που υποβαλλόταν 10 χρόνια σε αιμοκάθαρση στο Λαϊκό.

Στους δύο ασθενείς, έγινε μεταμόσχευση των νεφρών του 48χρονου δωρητή ενώ οι κερατοειδείς μεταμοσχεύθηκαν σε δύο ασθενείς με οφθαλμολογικά προβλήματα στο ΠΑΓΝΗ.

Το ήπαρ του 48χρονου, που να σημειωθεί κατέληξε στο Νοσοκομείο Χανίων από εγκεφαλική αιμορραγία που προκλήθηκε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, μεταμοσχεύτηκε με επιτυχία το πρωί του περασμένου Σαββάτου στον 60χρονο από την ομάδα του καθηγητή Βασίλη Παπανικολάου στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Από το ΠΑΓΝΗ, θύμα επίσης τροχαίο ο δεύτερος δωρητής

Από  τροχαίο κατέληξε και ο δεύτερος δωρητής οργάνων που νοσηλευόταν στο ΠΑΓΝΗ και με το θάνατό του έδωσε ζωή σε τρεις συνανθρώπους μας.

Ο νεαρός, έδωσε την καρδιά και τα νεφρά του σε ασθενείς στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό κέντρο και το Λαϊκό Νοσοκομείο αντίστοιχα