Με μόλις 151 οικογενειακούς γιατρούς θα καλύψει τις ανάγκες ολόκληρης της Κρήτης ο ΕΟΠΥΥ – Οι 99 από τους 101 παθολόγους θα βρίσκονται σε Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο 

Με 101 παθολόγους και 50 παιδιάτρους θεωρεί ο ΕΟΠΥΥ πως μπορεί να καλύψει τις ανάγκες οικογενειακών γιατρών σε όλη την Κρήτη με βάση την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που δημοσιοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Όμως η κατανομή που έχει γίνει ουσιαστικά αφορά μόνο τις πόλεις Ηρακλείου, Χανίων και Ρεθύμνου αφού εκεί θα βρίσκονται οι 99 από τους 101 παθολόγους.

Σύμφωνα με την πρόσκληση του ΕΟΠΥΥ όσοι γιατροί υπογράψουν σύμβαση θα υποχρεούνται να εξετάζουν δωρεάν μέχρι και 2250 ασφαλισμένους οι παθολόγοι και 1500 παιδιά οι παιδίατροι  σε συγκεκριμένες ώρες που θα οριστούν κατόπιν συμφωνίας των δυο πλευρών. 

Η αμοιβή των γιατρών θα είναι περίπου 1600 ευρώ κατά μέσο όρο και όπως λέει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Χάρης Βαβουρανάκης “αντιστοιχεί περίπου 0.75 ευρώ ανά ασθενή. Τόσο κοστολογεί το υπουργείο την εξέταση και την ιατρική υπηρεσία προς τους πολίτες”.

Αυτό που προσθέτει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου είναι πως θα πρέπει το υπουργείο υγείας σε συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ να δουν με περισσότερη προσοχή το θέμα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και να προχωρήσουν στην υιοθέτηση των προτάσεων των Ιατρικών Συλλόγων της Κρήτης για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Στις περιοχές εκείνες που δεν θα υπάρχουν ιδιώτες γιατροί συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ τότε οι ασφαλισμένοι θα έχουν ως οικογενειακό γιατρό κάποιον γιατρό από κέντρο υγείας ή τοπική μονάδα υγείας άσχετα αν μέχρι σήμερα λειτουργούν ελάχιστες από αυτές που είχε προγραμματίσει το υπουργείο υγείας σε επίπεδο Κρήτης. 

Αναλυτικά οι γιατροί ανά νομό και ανά δήμο που προβλέπει η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του ΕΟΠΥΥ:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook