Ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου 

Να αποσύρει έστω και τη τελευταία στιγμή τη “πρόχειρη βιαστική και αμφιλεγόμενη προκήρυξη” για τυς οικογενειακούς γιατρούς, καλεί το Υπουργείο ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου.

Στην ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου αναφέρεται:

“Πραγματοποιήθηκε χθές, Δευτέρα 22/01/2018, με ιδιαίτερη επιτυχία η συγκέντρωση ιδιωτών γιατρών με  ειδικότητες Γενικής Ιατρικής, Παθολογίας, και Παιδιατρικής στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Για μια ακόμη φορά εκφράστηκε από όλους ο προβληματισμός στην πρόσκληση του ΕΟΠΥΥ για τις νέες συμβάσεις που υποβαθμίζουν την παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες και οδηγούν στην απογοήτευση και τη φυγή ενός μεγάλου ποσοστού του ιατρικού δυναμικού.

Οι γιατροί σε στάση αναμονής προτρέπουμε το Υπουργείο να αποσύρει έστω και την τελευταία στιγμή την πρόχειρη βιαστική και αμφιλεγόμενη προκήρυξη. Η μικρή συμμετοχή ιων γιατρών  της προκήρυξης για  των Τοπικών  Μονάδων Υγείας είναι πάρα πολύ νωπή.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργεία Υγείας ας αφουγκραστεί για μια φορά τις εκκλήσεις των Ελλήνων ιατρών για Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αποτελεσματική και αξιόπιστη μέσα από την ελεύθερη επιλογή γιατρού όλων των πολιτών και τη χρήση της κάρτας  υγείας ασθενούς με κλειστό δυναμικό προϋπολογισμό ανά ασθενή με βάση την ηλικία το φύλο και τη νοσηρότητα του.

Το εγχείρημα είναι θνησιγενές γιατί απλά οδηγεί σε μια  Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που ήδη έχει εφαρμοστεί στο παρελθόν και έχει αποτύχει”.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook