Σε δημόσια διαβούλευση θα τεθεί ο διαχειριστικός κανονισμός του Πάρκου Γεωργιάδη, από την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου και για δέκα ημέρες. 

Αυτό ανακοινώθηκε σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δήμος Ηρακλείου το μεσημέρι της Τρίτης 23 Ιανουαρίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και συμμετείχαν η συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μαρία Κοζυράκη, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης, η συντονίστρια ΣΟΑΠ – ΒΑΑ Ευγενία Στυλιανού, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δήμου σε θέματα πρασίνου Νίκος Φακουρέλης, καθώς και οι εκπρόσωποι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μ. Αβραμάκης και Μ. Δρετάκης,  της Οικολογικής Παρέμβασης Ηρακλείου Γ. Βλοντάκης, Ν. Γαγγιολάκης, Μπ. Κουτρούλης, του ΓΕΩΤΕΕ Π.Κ.  Π. Αρβανίτης, του ΤΕΕ ΤΑΚ Μπ. Κουτρούλης, Μ. Μπελιβάνη, Μ. Καλογεράκη , αλλά και δημότες.

Στην εποικοδομητική συζήτηση που είχε ως επίκεντρο την επικείμενη βιοκλιματική αναβάθμιση του Πάρκου Γεωργιάδη και τον νέο διαχειριστικό κανονισμό, αποφασίστηκε η σύσταση επιστημονικής επιτροπής, με επικεφαλής την κ. Κοζυράκη (ως ειδική επιστήμονας – δασολόγος με εξειδίκευση στην αρχιτεκτονική τοπίου), η οποία θα αξιολογήσει τις προτάσεις που θα υποβληθούν στο πλαίσιο της διαβούλευσης. Επίσης, την επόμενη εβδομάδα, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση για την παρουσίαση του διαχειριστικού σχεδίου του Πάρκου αλλά και για τη συνολική διαχείριση του πρασίνου στο Ηράκλειο.  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook