Το έργο «Ολοκλήρωση κατασκευής της οδού Αγ. Βαρβάρα – Απομαρμά» του δρόμου Ηρακλείου – Μεσαράς, της κοινοπραξίας «ΕΡΕΤΒΟ Α.Ε. – ΕΚΤΕΡ Α.Ε. – ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.», επισκέφθηκαν και ενημερώθηκαν ο Γραμματέας της Ν.Δ. – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκη και ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. κ. Γιώργος Στασινός με στελέχη της ΝΟ.Δ.Ε. Ηρακλείου και της Δ.Κ.Μ..
 
Η επίσκεψη έγινε πριν την προγραμματισμένη για σήμερα Τρίτη, 23 Ιανουαρίου, εκδήλωση με θέμα «ΒΟΑΚ: Υπάρχει πραγματικός σχεδιασμός με χρονοδιάγραμμα; Η δική μας πρόταση», με ομιλητές το Γραμματέα της ΝΔ και τον Πρόεδρο του ΤΕΕ.

Στην επίσκεψη, εκπρόσωποι της κοινοπραξίας ενημέρωσαν για το χρονοδιάγραμμα παράδοσης που προβλέπεται να είναι ο Απρίλιος του 2019, ενώ όπως επεσήμαναν εκπρόσωποι των τριών εταιρειών το μόνο που μπορεί να επηρεάσει σε κάποιο βαθμό την ολοκλήρωση του έργου είναι τυχόν καθυστερήσεις που προκύπτουν από το θεσμικό πλαίσιο για τις απαλλοτριώσεις, αλλά και η αρχαιολογική υπηρεσία που λειτουργεί ως παράγων καθυστέρησης.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο των εργασιών και είπε: «Ευτυχώς, μετά από πολλές και επίμονες προσπάθειες πείσαμε την Κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό κ. Χ. Σπίρτζη ότι ο δρόμος που ακολουθούσε και σε αυτό και σε άλλα έργα, ήταν αδιέξοδος. Παρόλα αυτά δε γλιτώσαμε καθυστερήσεις δύο χρόνων που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί και σε αυτό την αποκλειστική ευθύνη έχει η Κυβέρνηση. Ο δρόμος Ηράκλειο – Μεσαρά ήταν από τα σημαντικά έργα στο σχεδιασμό της ΝΔ και ως κυβέρνηση, αλλά και ως αντιπολίτευση αναδείξαμε τη σημασία που έχει για κατοίκους και επαγγελματίες του νότου του ν. Ηρακλείου. Σήμερα όμως, είμαι ικανοποιημένος διότι το έργο προχωρά και η κοινοπραξία εκτός συνταρακτικού απροόπτου θα παραδώσει το έργο εντός των χρονικών πλαισίων».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook