Ανακοίνωση απο την “Συνέλευση Υπεράσπισης Ελεύθερων Δημόσιων Χώρων και Μνημείων”

Προς τη δημοτική αρχή και τις δημοτικές παρατάξεις του Δήμου Χανίων.

Η Συνέλευση Υπεράσπισης Ελεύθερων Δημόσιων Χώρων και Μνημείων ανησυχεί για τα διάφορα ακούσματα και δημοσιεύματα τα οποία τον τελευταίο καιρό έχουν αναστατώσει τους πολίτες  των Χανίων και που αφορούν στο στρατόπεδο Μαρκοπούλου.

Στο καθολικό αίτημα της πόλης, το οποίο έχει εκφραστεί μέσα από τις κινήσεις των πολιτών και τις αποφάσεις δύο δημοτικών Συμβουλίων  (2010,2015) για παραχώρηση  στο Δήμο Χανίων της έκτασης του υποτυπωδώς ενεργού -τώρα και δεκαετίες- στρατοπέδου Μαρκοπούλου για την μετατροπή του σε μητροπολιτικό πάρκο ήρθε να απαντήσει στην τελευταία επίσκεψη του στα Χανιά ο νυν πρωθυπουργός της Ελλάδος Αλέξης Τσίπρας υποσχόμενος την παραχώρηση του στο Δήμο Χανίων.

Από τότε δεν έχουν σταματήσει να κυκλοφορούν φήμες για ανταλλαγές, για πολεοδόμηση ενός μεγάλου μέρους της έκτασης του σημερινού στρατοπέδου και τελευταία για μετατροπή του σε μονάδα  νεοσυλλέκτων.

Οι ανησυχίες της κοινής γνώμης ενισχύθηκαν επίσης πρόσφατα με την παρουσίαση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού του Δήμου Χανίων η οποία έγινε στο ΚΑΜ με πρωτοβουλία του Δήμου.

Και αυτό γιατί στην μελέτη αυτή, που προφανώς οι  μελετητές αγνοούν την πρόσφατη ιστορία αυτής της πόλης στην οποία καλέστηκαν για να καταγράψουν, να αναλύσουν και να συνθέσουν τον καινούργιο ΓΠΣ  προτείνουν ένα μέρος της έκτασης του στρατοπέδου να γίνει πολεοδομικό κέντρο και το υπόλοιπο πράσινο.

Κάποιοι θα πουν βεβαίως το γνωστό «είναι πολλά τα λεφτά».

Όμως η εικόνα της πόλης μας, η υγεία και η ευημερία των κατοίκων της βαραίνουν περισσότερο στην ζυγαριά της κοινωνικής δικαιοσύνης από όποιους καιροσκοπισμούς, μικροπολιτικές, συντεχνιακά ή ιδιωτικά συμφέροντα
 
Κύριε Δήμαρχε , κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι στηρίζουμε και εμείς την πρόταση της Πρωτοβουλίας Μαρκοπούλου και ζητάμε άμεσα ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ με αποκλειστικό θέμα το στρατόπεδο ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
  
Εκ της γραμματείας.
 
Για την Συνέλευση  Υπεράσπισης Ελεύθερων Δημόσιων Χώρων και Μνημείων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook