Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου:

“Έπειτα από επίμονες προσπάθειες , έντονες αντιδράσεις και απεργιακές κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν το περασμένο καλοκαίρι, υπήρξε νομοθετική ρύθμιση από το Υπουργείο Εσωτερικών για πρόσληψη σε μόνιμες θέσεις συμβασιούχων στην καθαριότητα των Δήμων όλης της χώρας.

Σύμφωνα με νομοθετική ρύθμιση θα υπάρξει δημόσιος διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ, με βάσει τα κριτήρια της Προϋπηρεσίας και της Εκπαίδευσης. Το να ζητείται Υποχρεωτική Εκπαίδευση από άτομα που εργάζονται στον τομέα της καθαριότητας είναι υπερβολή.

Ήδη αρκετοί Δήμοι  της χώρας, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, έχουν αντιδράσει, αφού οι απόφοιτοι δημοτικού, που αποτελούν και την πλειοψηφία των συμμετεχόντων,  στερούνται το δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό.

Το ΕΚΗ καλεί το Υπουργείο να επανεξετάσει την συγκεκριμένη διαδικασία του ΑΣΕΠ, ώστε να δώσει την δυνατότητα στους απόφοιτους του δημοτικού να συμμετέχουν στον διαγωνισμό πρόσληψης συμβασιούχων στον τομέα της καθαριότητας στου ΟΤΑ.

Για το σημαντικό αυτό ζήτημα θα υπάρξει την ερχόμενη Δευτέρα συνάντηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον Υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη για την διευθέτηση του ζητήματος”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook