Η Λέγκα του Βορρά, η οποία συμμετέχει στην ιταλική κυβέρνηση, θέλει να τροποποιηθεί το πακέτο μέτρων λιτότητας προκειμένου οι ποδοσφαιριστές και άλλοι επαγγελματίες αθλητές να φορολογούνται με διπλάσιο ποσοστό από ό,τι οι άλλοι πολίτες της χώρας με υψηλά εισοδήματα.

Στο πακέτο λιτότητας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι νωρίτερα αυτό το μήνα ο λεγόμενος «φόρος αλληλεγγύης» προβλέπεται να επιβάλλεται σε όλους όσοι δηλώνουν εισόδημα υψηλότερο των 90.000 το χρόνο, όμως το ποσό αυτό ενδέχεται να αλλάξει καθώς ανακοινώθηκαν τροπολογίες την Τρίτη.

Βάσει της προηγούμενης εκδοχής του νομοθετήματος μόνον κοινοβουλευτικοί αναμένεται να καταβάλλουν το φόρο, που προσθέτει άλλο ένα 5% φόρο στα εισοδήματα που ξεπερνούν τις 90.000 ευρώ το έτος και 10% στα εισοδήματα που ξεπερνούν τις 150.000 ευρώ.

Ο Ρομπέρτο Καλντερόλι, στέλεχος της Λέγκας, είπε στην εφημερίδα La Repubblica ότι μια τροποποίηση θα συμπεριλάβει τους αθλητές, διπλασιάζοντας το φορολογικό συντελεστή στο 10% για τα εισοδήματα πάνω από 90.000 ευρώ και στο 20% για τα εισοδήματα πάνω από 150.000 ευρώ.

Το συνδικαλιστικό όργανο των Ιταλών ποδοσφαιριστών κήρυξε απεργία την περασμένη εβδομάδα για διάφορα θέματα, περιλαμβανομένου του ποιος πρέπει να πληρώνει το νέο «φόρο αλληλεγγύης».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook