Συριακά στρατεύματα, με την υποστήριξη αρμάτων μάχης, πραγματοποίησαν σήμερα επιδρομές σε σπίτια αναζητώντας ακτιβιστές σε δύο κύριες περιφέρειες της πόλης Χάμα, όπως έγινε γνωστό από κατοίκους.

Οι συριακές αρχές είχαν ανακοινώσει πως ο στρατός αποσύρθηκε από τη Χάμα αυτό το μήνα έπειτα από μια 10ήμερη επίθεση που πραγματοποίησε στην πόλη για να συντρίψει τις διαδηλώσεις υπέρ της δημοκρατίας και εναντίον της κυριαρχίας του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

«Αρκετά ελαφρά άρματα μάχης και δεκάδες μικρά και μεγάλα λεωφορεία στάθμευσαν στη γέφυρα Αλ-Χαντίντ στην ανατολική είσοδο της Χάμα. Στη συνέχεια εκατοντάδες στρατιώτες πήγαν πεζή στις συνοικίες αλ-Κουσούρ και Χαμντίγια. Ακουγόταν ο ήχος πυροβολισμών» είπε τηλεφωνικά προς το πρακτορείο Reuters ο Αμπντελραχμάν, ένας ντόπιος ακτιβιστής.

«Αυτές οι συνοικίες ήταν από τις πιο δραστήριες στην οργάνωση διαδηλώσεων» πρόσθεσε. Ένας άλλος κάτοικος είπε πως ημιφορτηγά Toyota που είχαν πολυβόλα προσαρμοσμένα στις καρότσες τους και λεωφορεία γεμάτα στρατιώτες συγκεντρώθηκαν επίσης στη διάρκεια της νύκτας κοντά στην περιφέρεια αλ-Νταχιρίγια, στη βόρεια είσοδο της Χάμα, 205 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας Δαμασκού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook