Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Έλους

Οι εκπαιδευτικοί του 3/θ Δημοτικού Σχολείου Έλους καθώς και του 1/θ Νηπιαγωγείου Έλους, διαμαρτύρονται  προς κάθε υπεύθυνο, για την προτεινόμενη μοριοδότηση των σχολείων και πιο συγκεκριμένα για την πρόταση του Υπουργείου με την οποία τα σχολεία του Έλους βγαίνουν από τον πίνακα των δυσπρόσιτων. 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν ,”Θέλουμε να εκφράσουμε την έκπληξή μας, αλλά κυρίως τη δυσαρέσκεια και την αντίθεσή μας στην πρόταση αυτή.

Τονίζουμε ότι σύμφωνα με το έγγραφο του ΥΠΕΘ Αρ.πρ. 227206/ΓΔ4/22-12-2017 με θέμα « Ένταξη Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην κατηγορία Δυσπρόσιτα» , στην κατηγορία δυσπρόσιτα κατατάσσονται όλες οι σχολικές μονάδες που προτείνεται να μοριοδοτηθούν από 10 έως 14 μόρια και ως δυσπρόσιτα καθορίζονται τα σχολεία που λειτουργούν σε περιοχές δυσπρόσιτες και συγκοινωνιακά απομονωμένες.

Σύμφωνα πάντα με το ΥΠΕΘ, με τη χρήση εργαλείων λογισμικού αποτυπώθηκαν τα κριτήρια που αφορούν στον πληθυσμό της έδρας του σχολείου, την οργανικότητα της σχολικής μονάδας, την απόσταση των σχολείων από την έδρα του νομού, το υψόμετρο και τη νησιωτικότητα των περιοχών. Για κάθε σχολική μονάδα, που βρίσκεται εκτός πρωτεύουσας νομού, συνεκτιμήθηκαν η υψομετρική διαφορά κατά την μετάβαση από την πρωτεύουσα του νομού στο σχολείο, η ποιότητα του οδικού δικτύου μέχρι το σχολείο, οι εναλλακτικές διαδρομές πρόσβασης, οι ιδιαίτερες συνθήκες του τόπου του σχολείου (περιοχή εργοστασίων, περιοχή λιγνιτωρυχείων, μειονοτικά σχολεία, παραμεθόριες περιοχές, τουριστικές περιοχές).

Επιγραμματικά επισημαίνουμε τα παρακάτω σε σχέση με τα βασικά κριτήρια τα οποία λαμβάνονται υπόψη κατά τη διαδικασία μοριοδότησης των σχολικών μονάδων, όπως αυτά ορίζονται στο Π.Δ. 111/2016 (ΦΕΚ 193 Α’) (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΝΝΗΜΕΝΟ)”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook