Με την πρώτη ματιά, οι παρακάτω φωτογραφίες δεν διαφέρουν από αυτές μιας απλής και αγαπημένης οικογένειας.

Η αλήθεια είναι όμως ότι τα πρόσωπα στις φωτογραφίες είναι αυτή την ώρα οι υπ’ αριθμόν 1 καταζητούμενοι σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, το άλμπουμ βρέθηκε σε ένα κατεστραμμένο πλέον σπίτι της οικογένειας Καντάφι στην Τρίπολη το οποίο -όπως όλες οι υπόλοιπες πολυτελείς τους κατοικίες- λεηλατήθηκε μετά τη φυγή της οικογένειας από την Λιβύη.

Τις φωτογραφίες ανακάλυψε ο Tyler Hicks, ένας φωτογράφος της εφημερίδας New York Times, στο υπόγειο τους σπιτιού τους πρώην ηγέτη.

Έκτος από οικογενειακές φωτογραφίες, ο Hicks βρήκε επίσης εικόνες με τον Καντάφι αγκαλιά με ηγέτες από όλο τον κόσμο, όπως επίσης βραβεία και πίνακες ζωγραφικής.

Στις περισσότερες οικογενειακές φωτογραφίες πάντως απεικονίζεται ο Καντάφι, η δεύτερη γυναίκα του Safiya, η κόρη του Ayesha η οποία γέννησε την Τρίτη στην Αλγερία όπου έχει καταφύγει με την μητέρα της αλλά και ο γιος του δικτάτορα Saif.

Εκ πρώτης όψεως, δίνεται η ιδέα μιας ευτυχισμένης και απλής οικογένειας. Στις περισσότερες φωτογραφίες μάλιστα ο Καντάφι και τα παιδιά χαμογελούν ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι φορούν ρούχα μοντέρνα για την εποχή που παραπέμπουν σε ένα δυτικού τύπου τρόπο ζωής.

Ο Tyler Hicks πήρε ενθουσιασμένος τις φωτογραφίες στο δωμάτιο του ξενοδοχείου στο οποίο διαμένει, ωστόσο σύντομα τα εν λόγω ντοκουμέντα θα παραδοθούν στο Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της χώρας και θα αρχειοθετηθούν.