Η υπουργός ξεναγήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου – 15 προσλήψεις στους αρχαιολογικούς χώρους της Κρήτης

Τελευταία ενημέρωση 14:50

Στο αρχαιολογικό μουσείου Ηρακλείου ξεναγείται αυτήν την ώρα η Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου. Η υπουργός στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης της στην Κρήτη βρέθηκε σήμερα στο Ηράκλειο, όπου νωρίτερα επισκέφθηκε τις υπηρεσίες της αρχαιολογίας στην πόλη.

Η υπουργός είχε συνάντηση με τους προϊστάμενους των υπηρεσιών από όλην την Κρήτη.

Η υπουργός κατά την επίσκεψή της στο μουσείο μίλησε στους δημοσιογράφους και τόνισε πως τα ανασκαφικά έργα στην Κρήτη θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς. “Αυτήν την περίοδο υλοποιούνται 10 σπουδαία έργα στους αρχαιολογικούς χώρους του νησιού”, είπε.

Επίσης ανακοίνωσε προσλήψεις και για τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία του νησιού στο πλαίσιο των 200 προσλήψεων φυλακτικού προσωπικού ανα τη χώρα, έτσι ώστε όπως είπε να λειτουργούν χωρίς προβλήματα όλες οι βάρδιες. Συγκεκριμένα για την Κρήτη θα γίνουν μόνιμες προσλήψεις 15 ατόμων.

Αναφορικά με τα Ενετικά Τείχη και την παραχώρησή τους στο δήμο Ηρακλείου η κα Κονιόρδου απέφυγε να απαντήσει αναφέροντας πως την υπόθεση χειρίζονται οι υπηρεσίες του Ηρακλείου.

Μετά την ξενάγηση η κα Κονιόρδου θα επισκεφθεί τον Περιφερειάρχη Κρήτης και τον δήμαρχο Ηρακλείου.

Στις 16:00 περίπου θα επισκεφθεί το Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος στο Χουδέτσι και στη συνέχεια θα βρεθεί στον Άγιο Νικολαο.

Αύριo η Υπουργός Πολιτισμού θα βρίσκεται στο Ρέθυμνο και τα Χανιά. Στο Ρέθυμνο θα επισκεφθεί την Αρχαία Ελεύθερνα και στη συνέχεια νωρίς το μεσημέρι αναμένεται να επισκεφτεί την Αρχαία Απτέρα στα Χανιά και ακολούθως το αρχαιολογικό μουσείο Χανίων.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook