Πτωτικά ενδέχεται να κινηθεί ο χρυσός, καθώς κάποιοι επενδυτές πούλησαν το πολύτιμο μέταλλο μετά το χθεσινό του ράλι, εν μέσω εικασιών, ότι, η Federal Reserve θα χαλαρώσει περαιτέρω τη νομισματική της πολιτική για να στηρίξει την αμερικανική οικονομία.

Ο χρυσός, σύμφωνα με τη naftemporiki.gr, για άμεση παράδοση- ο οποίος άγγιξε στις 23 Αυγούστου τα επίπεδα ρεκόρ των 1.913,50 δολ. η ουγγιά- υποχώρησε έως 0,5% φθάνοντας στα 1.826,38 δολ. και διαπραγματεύθηκε στα 1.833,43 δολ. στις 11:15 π.μ. στη Σιγκαπούρη. Αυτόν τον μήνα το πολύτιμο μέταλλο έχει σημειώσει άνοδο 13%. Ο χρυσός για τα συμβόλαια του Δεκεμβρίου σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση φθάνοντας στα 1.835,80 δολ. η ουγγιά μετά από την χθεσινή του άνοδο σε ποσοστό 2,1%.

Χθες η τιμή σποτ του χρυσού σημείωσε άνοδο 2,6% μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της σύσκεψης της Fed, που έδειξαν την πρόθεση των μελών της για πιο επιθετικές ενέργειες της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, σε συνδυαμό με τα στοιχεία που έδειξαν μείωση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών της χώρας.

Φέτος ο χρυσός έχει σημειώσει άνοδο 29% οδεύοντας να κλείσει ενδέκατο έτος με κέρδη, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να διαφοροποιήσουν τις τοποθετήσεις τους έναντι των μετοχών και κάποιων νομισμάτων, εν μέσω ανησυχιών, ότι, η παγκόσμια οικονομία ενδέχεται να κλονιστεί και η κρίση χρέους της Ευρώπης να επεκταθεί.

Η τιμή μετρητοίς της πλατίνας σημείωσε άνοδο 0,2% φθάνοντας στα 1.850,50 δολ. η ουγγιά. Ανοδο 0,2% σημείωσε και η τιμή σποτ για το ασήμι, φθάνοντας στα 41,3850 δολ. η ουγγιά. Ελαφρά διαφοροποίηση σημείωσε το παλλάδιο φθάνοντας στα 774,75 δολ. η ουγγιά.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook