“Άρωμα” Α1 Εθνικής κατηγορίας πινγκ-πονγκ θα έχουν αυτό το σαββατοκύριακο τα Χανιά, αφού θα διεξαχθούν έξι παιχνίδια στο κλειστό γυμναστήριο του ΕΑΚ Χανίων.

Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Χανίων θα έχει την ευκαιρία να είναι ο άτυπος οικοδεσπότης, ενώ στους αγώνες αυτούς συμμετέχουν ακόμη οι δύο διεκδικητές του τίτλου, Ολυμπιακός και ΑΣ Πέρα, αλλά και ο Άρης Νικαίας και ο ΑΟ Ελληνικού.

Η επίσημη ενημέρωση του ΟΑΧ αναφέρει τα εξής:

Την ευκαιρία να είναι ο άτυπος οικοδεσπότης των τριών επόμενων αγωνιστικών για το πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής κατηγορίας πινγκ-πονγκ θα έχει αυτό το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Ιανουαρίου ο Ομιλος Αντισφαίρισης Χανίων. Το κλειστό γυμναστήριο Χανίων θα φιλοξενήσει πέντε συνολικά ομάδες, εκ των οποίων μάλιστα οι δύο, ο Ολυμπιακός και ο Α.Σ. Πέρα, διεκδικούν τον τίτλο, με όλες τους να αναμένεται ν’ αναμετρηθούν στο πλαίσιο του πρωταθλήματος.

Ο ΟΑΧ θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια μπροστά στο κοινό του, δίνοντας τρία ματς απέναντι στον Α.Σ. Πέρα, τον Αρη Νικαίας και τον Α.Ο. Ελληνικού, ενώ η πέμπτη ομάδα που θα λάβει μέρος είναι ο Ολυμπιακός.

Σε συνέντευξη Τύπου που παρατέθηκε την Πέμπτη (25/1) στα γραφεία του ΟΑΧ τονίστηκε το γεγονός ότι ακολουθούν αυτά τα παιχνίδια στα Χανιά, ενώ έγινε κάλεσμα στον κόσμο από τους ανθρώπους της Αντισφαίρισης προκειμένου να δώσει το παρών.

«Με μεγάλη χαρά διοργανώνουμε αυτό το Σαββατοκύριακο αγώνες Α1 Εθνικής κατηγορίας στα Χανιά όπου συμμετέχει φυσικά και η δική μας ομάδα, η οποία επί σειρά ετών λαμβάνει μέρος με μεγάλη επιτυχία στην υψηλότερη κατηγορία της χώρας», τόνισε η Κική Ερηνάκη, έφορος του τμήματος πινγκ-πονγκ του Ο.Α. Χανίων, αλλά και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας. «Κάναμε μια συνεργασία με την Ορεστιάδα έτσι ώστε τα παιχνίδια να μοιραστούν, γιατί οι ομάδες είναι εννέα», συνέχισε η κυρία Ερηνάκη.

«Οι ομάδες που θ’ αγωνιστούν στα Χανιά μαζί με τη δική μας είναι πέντε και οι άλλες τέσσερις θα παίξουν στην Ορεστιάδα. Θα θέλαμε πολύ ο κόσμος να έρθει και να παρακολουθήσει τους αγώνες, οι οποίοι ξεκινάνε το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι, θα ακολουθήσουν την ίδια μέρα άλλοι δύο στις 3 το μεσημέρι και τέλος την Κυριακή το κάλεσμα είναι για τις 10 το πρωί. Κάποιες ομάδες πρόβαλαν αντιρρήσεις ώστε να γίνουν αυτά τα παιχνίδια στα Χανιά λόγω των εξόδων, όμως έχουμε την τεράστια συμπαράσταση της ΑΝΕΚ LINES η οποία εδώ και πολλά χρόνια μας βοηθά. Στόχος είναι να έρθει πολύς κόσμος και να παρακολουθήσει τους αγώνες. Να σημειώσω ότι θα ακολουθήσουν άλλες δύο πολύ μεγάλες διοργανώσεις, τον Απρίλιο και τον Μάιο, όπου πρόκειται για τελικές φάσεις Παίδων / Κορασίδων και τους 16 καλύτερους αθλητές κάθε κατηγορίας της χώρας όπου αυτοί οι αγώνες θα γίνουν στον Κλαδισσό», κατέληξε η κυρία Ερηνάκη.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ

Στη συνέχεια, το λόγο πήραν δύο εκ των αθλητών της ομάδας του ΟΑΧ που αγωνίζεται στην Α1, ο Αντώνης Μαλινάκης και ο Κωνσταντίνος Μουτσάκης.

Ο Μαλινάκης τόνισε ότι, «φέτος συμμετέχουμε για 15η συνεχόμενη χρονιά στην Α1 Εθνική κατηγορία. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα μπορέσουμε να παίξουμε μπροστά στο κοινό μας, διότι μας δίνεται αυτή η ευκαιρία μετά από πολλά χρόνια. Ελπίζουμε να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα, φτάνοντας αυτό το Σαββατοκύριακο σε τρεις νίκες. Βέβαια, έχουμε να αντιμετωπίσουμε τρεις πολύ δυνατές ομάδες, αλλά ευελπιστούμε στο καλύτερο, παίζοντας εξάλλου μπροστά στο κοινό μας. Θα έχουν την ευκαιρία να μας δουν οι αθλητές από το σύλλογο μας οι οποίοι δεν έχουν παρακολουθήσει αγώνες σε τόσο υψηλό επίπεδο, καθώς και οι οικογένειές μας. Φέτος έχουμε πάει πάρα πολύ καλά. Έχουμε καταφέρει να σωθούμε εκτός της διαδικασίας των μπαράζ, από τον πρώτο γύρο ήδη. Είμαστε στην πέμπτη θέση και η μοναδική από τις πέντε πρώτες ομάδες που δεν έχει ξένο αθλητή. Αυτό είναι πολύ σημαντικό ότι είμαστε αμιγώς ελληνική ομάδα», ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του ο Αντώνης Μαλινάκης.

Στη συνέχεια, ο Κωνσταντίνος Μουτσάκης ανέφερε τα εξής: «Φέτος είναι η πρώτη χρονιά μετά από αρκετά χρόνια που θ’ αγωνιστούμε μπροστά στο κοινό μας, κάτι το οποίο γινόταν αρκετές φορές στο παρελθόν, αλλά λόγω της οικονομικής κρίσης αυτό τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι γι’ αυτό γιατί θ’ αγωνιστούμε μπροστά στις οικογένειές μας, στους αθλητές του συλλόγου μας, ενώ θα μπορέσει επίσης να έρθει ο κόσμος από τα Χανιά για να παρακολουθήσει τους αγώνες. Στους αγώνες θα πάρουν μέρος πολύ δυνατές ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και το Πέρα, που διεκδικούν το πρωτάθλημα. Από την πλευρά μας ελπίζουμε να καταφέρουμε να πετύχουμε τρεις νίκες. Για μας είναι πολύ δύσκολο να παραμένουμε τόσα πολλά χρόνια στην Α1 κατηγορία και ειδικότερα αυτές τις εποχές. Είμαστε πολύ περήφανοι όμως, γιατί είμαστε η μοναδική ομάδα που έχει τρεις αθλητές οι οποίοι είναι αμιγώς δικοί της. Όλοι ξεκινήσαμε από τα Χανιά, εδώ μάθαμε πινγκ πονγκ και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό», κατέληξε ο Κωνσταντίνος Μουτσάκης.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα των αγώνων είναι το εξής:

• Σάββατο (27/1)
12:00 ΑΣ Πέρα-Ο.Α. Χανίων
12:00 ΓΝΟ Αρης Νικαίας-Ολυμπιακός

• Σάββατο (27/1)
15:00 Ολυμπιακός-ΑΟ Ελληνικού
15:00 ΓΝΟ Αρης Νικαίας-Ο.Α. Χανίων

• Κυριακή (28/1)
10:00 Ο.Α. Χανίων-ΑΟ Ελληνικού
10:00 ΑΣ Πέρα-ΓΝΟ Αρης Νικαίας

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook