Την Κυριακή 28/1 η επόμενη συνάντηση φορέων & πολιτών της Δ.Ε Μουσούρων στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Κρήνες: Ένα Πολιτιστικό-Κοινωνικό και Περιβαλλοντικό Μονοπάτι Ζωής» που υλοποιεί ο Δήμος Πλατανιά & η Ε.Δ.Ε.Ε.Κ

Την Κυριακή 28/1 η επόμενη συνάντηση φορέων & πολιτών της Δ.Ε Μουσούρων στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Κρήνες: Ένα Πολιτιστικό-Κοινωνικό και Περιβαλλοντικό Μονοπάτι Ζωής» που υλοποιεί ο Δήμος Πλατανιά & η Ε.Δ.Ε.Ε.Κ

Ο Δήμος Πλατανιά, σε συνεργασία με το Επιστημονικό Δίκτυο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Κρήτης (Ε.Δ.Ε.Ε.Κ), συνεχίζει την υλοποίηση της πρότυπης κοινοτικής πρωτοβουλίας σχετικά με την ανάδειξη “ Κρηνών” του τόπου μας.

“Λόγω της ανάγκης να καταδείξουμε πρώτιστα εμείς οι ίδιοι την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική σημασία της εκπαίδευσης στον πολιτισμό και τον εναλλακτικό τουρισμό στον τόπο μας, ο Δήμος Πλατανιά συνεργάζεται με το Ε.Δ.Ε.Ε.Κ., για μια σειρά από θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία (πολιτισμός, τουρισμός, κοινωνική ανάπτυξη & συνοχή, αλληλεγγύη, κοινωνική συμμετοχή).

Στο πλαίσιο αυτό προσκαλούμε τους κατοίκους του Δήμου Πλατανιά να συμμετάσχουν στην εν λόγω πρωτοβουλία για να συζητήσουμε και να σχεδιάσουμε από κοινού ένα Πολιτιστικό και Περιβαλλοντικό Σχέδιο Δράσης, που με την ολοκλήρωσή του θα αναδείξει ένα μικρό Πολιτιστικό Μονοπάτι στα όρια του Δήμου μας. Το εν λόγω μονοπάτι θα αποτελείται από τέσσερις (4) “Σταθμούς-Κρήνες”, στις αντίστοιχες Δ.Ε. του Δήμου μας, και αντίστοιχα τέσσερις περιβαλλοντικές διαδρομές ‘από’ και ‘προς’ τις “Κρήνες-Σταθμούς” (τοπόσημα) και θα αναδειχθεί στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Διά Βίου Μάθησης «Κρήνες: Ένα Πολιτιστικό-Κοινωνικό και Περιβαλλοντικό Μονοπάτι Ζωής»”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.  

Πρόκειται επί της ουσίας, για ένα κοινοτικό Πρόγραμμα Εμψύχωσης και Διασύνδεσης Δομών και Στελεχών αλλά και απλών πολιτών μεταξύ τους και τίθεται σε εφαρμογή από το Επιστημονικό Δίκτυο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Κρήτης (ΕΔΕΕΚ) και το Δήμο Πλατανιά σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης-Π.Ε Χανίων, το ΜΑΙΧ, τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων, την Παγκρήτια Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων, το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κρήτης και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Πλατανιά.

Σε συνέχεια των συναντήσεων που έλαβαν χώρα το προηγούμενο διάστημα στις Δ.Ε. Κολυμβαρίου ,Πλατανιά και Βουκολιών, προγραμματίζεται την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 10:30-13:30, η εναρκτήρια Συνάντηση για τη Δημοτική Ενότητα Μουσούρων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Εταιρία Κρητικών Σπουδών-Ίδρυμα Καψωμένου στον Αλικιανό και στην οποία προσκαλούνται όσοι φορείς και πολίτες επιθυμούν να συμμετάσχουν. 

Δηλώσεις Συμμετοχής στο  [email protected] ή και απευθείας κατά την προσέλευση (17.30-18.00). 

Πληροφορίες: Χαριστού Στέλλα, Εκπαιδευτικός-Εμψυχωτής Κοινότητας ΕΔΕΕΚ τηλ.  6907778969 , Συντονίστρια Δ.Ε. Μουσούρων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook