Η υπουργός αναφέρθηκε στο ηλεκτρονικό εισιτήριο που πιλοτικά θα εφαρμοστεί στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού καθώς και στο Μουσείο Ηρακλείου καθώς και στους 15 φύλακες οι οποίοι θα ενισχύσουν τους αρχαιολογικούς χώρους της Κρήτης.

Συνάντηση για τα θέματα πολιτισμού είχαν πριν λίγο στη Περιφέρεια Κρήτης η υπουργός Πολιτισμού Λύδια Κονιόρδου με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη. Στη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα έργα πολιτισμού που είναι σε εξέλιξη στην Κρήτη, όπως επίσης και τα έργα που προγραμματίζονται και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες του νησιού.

Στο νησί υλοποιούνται δέκα έργα που αφορούν στον πολιτισμό και την αρχαιολογία τα οποία σύμφωνα με την υπουργό θα προσδώσουν αξία στο τουριστικό προϊόν της Κρήτης, μέσω της ποιοτικής σχέσης πολιτισμού και τουρισμού. Σύμφωνα με την κα Κονιόρδου αλλά και τον κ. Αρναουτάκη η πορεία των έργων αλλά και όλα όσα αφορούν στον πολιτισμό ήταν και θα είναι το αποτέλεσμα υγιούς συνεργασίας Υπουργείου, υπηρεσιών και τοπικής αυτοδιοίκησης.

Παράλληλα, συζητήθηκε η προετοιμασία των φακέλων που γίνεται για την ένταξη του Μινωϊκού Πολιτισμού και της Σπιναλόγκα στα μνημεία της UNESCO. Η υπουργός αναφέρθηκε στο ηλεκτρονικό εισιτήριο που πιλοτικά θα εφαρμοστεί στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού καθώς και στο Μουσείο Ηρακλείου καθώς και στους 15 φύλακες οι οποίοι θα ενισχύσουν τους αρχαιολογικούς χώρους της Κρήτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook