Καλεί  σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στο δίκαιο αγώνα των αγροτών την Κυριακή 28 Γενάρη στη 1 μ.μ. στο μπλόκο Μεγάλα Χωράφια.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΕ ΧΑΝΙΩΝ ( ΑΑΣΕΒΕΧ) εκφράζει την συμπαράστασή της στον αγώνα των μικρών και μεσαίων αγροτών και καλεί   σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στο δίκαιο αγώνα των αγροτών την Κυριακή 28 Γενάρη στη 1 μ.μ. στο μπλόκο Μεγάλα Χωράφια.

“Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά των αγροτών, την απόφασή τους να βγουν και πάλι στο δρόμο του αγώνα, καθώς και το πλαίσιο των άμεσων διεκδικήσεών τους.

Αυτός ο αγώνας πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας, καθώς αφορά στην εξασφάλιση φθηνών και υγιεινών προϊόντων για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού με βάση τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας. 

Οι πολιτικές στον αγροτικό τομέα που υιοθετήθηκαν και υλοποιήθηκαν από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τσακίζουν τη μικρομεσαία αγροτιά. Υλοποιούν το στόχο της ΕΕ, μέσα από την ΚΑΠ για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και επιχειρηματικότητας στον αγροτικό τομέα, μέσα από την οικονομική μεγέθυνση, προκειμένου να συγκεντρωθεί και να ενισχυθεί παραπέρα η κερδοφορία των μεγάλων αγροτικών επιχειρήσεων σε βάρος των μικρομεσαίων αγροτών. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα σε αυτό είναι ότι σύμφωνα με τους κανόνες της ΚΑΠ της ΕΕ, το 80% των αγροτών παίρνει μόνο το 20% των επιδοτήσεων και το 20% των μεγαλοαγροτών απολαμβάνει το 80% των επιδοτήσεων, ευνοώντας τους μεγάλους να γίνουν μεγαλύτεροι και ταυτόχρονα συρρικνώνοντας τους μικρούς, φτωχούς αγρότες.

Εμείς οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ τσακιζόμαστε από τις ίδιες πολιτικές, που ενισχύουν τη κερδοφορία των μονοπωλίων, εξοντώνοντας εμάς.

Εμείς οι αυτοαπασχολούμενοι, οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίοι αγρότες έχουμε κοινό αντίπαλο, την αντιλαϊκή, αντεργατική, αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, που είναι η πηγή των προβλημάτων μας.
Γι’ αυτό συμπορευόμαστε στον ίδιο αγωνιστικό δρόμο, γνωρίζοντας ότι μόνο ο αγώνας και η συμμετοχή όλο και περισσότερων σε αυτόν, μπορεί να λύσει τα προβλήματά μας, να ικανοποιήσει τις διαρκώς διευρυνόμενες ανάγκες μας. 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους α/α την Κυριακή 28 Γενάρη στη 1 μ.μ. στο μπλόκο Μεγάλα Χωράφια σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στο δίκαιο αγώνα των αγροτών. 

Αγρότες, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και φοιτητές, με όπλο το κοινό μας αγώνα, μπορούμε να νικήσουμε”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook