19 έως 25 Ιανουαρίου 2018 δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας, με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης. 

O Δήμος Χερσονήσου στο πλαίσιο εφαρμογής προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας, διοργάνωσε  από 19 έως 25 Ιανουαρίου 2018 δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας, με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης. 

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στο Περιφερειακό Ιατρείο Μαλίων και εξετάστηκαν γυναίκες στη πλειονότητά τους. Συνολικά διενεργήθηκαν μετρήσεις σε 61 άτομα. Από αυτά έγινε μέτρηση και σε 2 άνδρες οστεοπορωτικούς εξαιτίας προβλημάτων του θυρεοειδούς αδένα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, 14 από τα άτομα που εξετάστηκαν πάσχουν από οστεοπενία, 2 άτομα είναι στα όρια οστεοπενίας-οστεοπόρωσης, 11 άτομα πάσχουν από οστεοπόρωση, εκ των οποίων 2 άτομα από βαριάς μορφής οστεοπόρωση.

Ο δήμαρχος Χερσονήσου, κ. Γιάννης Μαστοράκης δήλωσε: «Η υλοποίηση του Προγράμματος Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας σημείωσε και φέτος επιτυχία με τις γυναίκες του Δήμου μας να ανταποκρίνονται ικανοποιητικά. Αγκάλιασαν με ενθουσιασμό και μεγάλο ενδιαφέρον το πρόγραμμα,  αφού μέσω αυτού τους προσφέρθηκε μια σημαντική και συγχρόνως δωρεάν εξέταση στα πλαίσια του προληπτικού προγραμματισμού τους για την οστεοπόρωση. Η οστεοπόρωση από την πλευρά της συμπτωματολογίας, είναι συνήθως αθόρυβη, ιδίως στα αρχικά στάδια της. Αυτό έχει ως συνέπεια την καθυστερημένη διάγνωση. Υπό αυτή την προϋπόθεση πρέπει να αντιμετωπίζεται έγκαιρα πριν εκδηλώσει συμπτώματα, για τον λόγο αυτό η πρόληψη της είναι πολύ σημαντική. Ο Δήμος Χερσονήσου ως μέλος του ΕΔΔΥΠΠΥ, εκτιμώντας την εξαιρετική συμβολή του Δικτύου σε θέματα δημόσιας υγείας των πολιτών, προσπαθεί να υλοποιεί όσον τον δυνατόν περισσότερα από τα προγράμματα του ΕΔΔΥΠΠΥ και να συμβάλει στην διάδοση της βασικής ιδέας του Δικτύου, για την προαγωγή και την πρόληψη της Δημόσιας Υγείας. Θέλω να επισημάνω την άριστη συνεργασία που είχαμε με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας και να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στα στελέχη του για το δημιουργικό τους έργο. Η πρόληψη δεν είναι έργο μόνο των ειδικών, αλλά αποτελεί υπόθεση όλων μας και αποτελεί πρώτη προτεραιότητα στον δήμο μας με στόχο να συμβάλουμε όλοι για τη διατήρηση της υγείας και της ποιότητας ζωής».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Πατούλης, δήμαρχος Αμαρουσίου δήλωσε σχετικά: «Μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση προλαμβάνουμε ασθένειες πριν εξελιχθούν σε σοβαρές παθήσεις, διατηρώντας έτσι την καλή ποιότητα ζωής των πολιτών. Η συμβολή όλων μας είναι σημαντική».

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook