Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η έκθεση θαλάσσιου τουρισμού «BOOT»,   στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας 20-28 Ιανουαρίου 2018, στην οποία συμμετείχε και η Περιφέρεια Κρήτης.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η έκθεση θαλάσσιου τουρισμού «BOOT»,   στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας 20-28 Ιανουαρίου 2018, στην οποία συμμετείχε και η Περιφέρεια Κρήτης.

 

 Η μεγαλύτερη  και η πλέον γνωστή διεθνώς για σκάφη και θαλάσσια σπορ έκθεση εκτεί-νεται σε ένα χώρο 220.000 τ.μ,  όπου ο επισκέπτης μπορεί να δοκιμάσει και να απολαύσει σχεδόν τα πάντα, που σχετίζονται με το θαλάσσιο στοιχείο και  τις διακοπές, που έχουν  επίκεντρο τη θάλασσα (στις 17 αίθουσες του εκθεσιακού κέντρου  εκτίθενται  ηλεκτροκί-νητα σκάφη έως το τελευταίο είδος εξοπλισμού, που αφορά στη θάλασσα). 

Στην έκθεση συμμετείχαν φέτος 1900 εκθέτες (μεταξύ αυτών και 40 Έλληνες εκθέτες) από 60 χώρες, ενώ πέρυσι ο αριθμός των επισκεπτών έφτασε τους 240.000.

Η Περιφέρεια Κρήτης δίνοντας έμφαση στον θεματικό τουρισμό, συμμετείχε στην έκθεση θαλάσσιου Τουρισμού στο Ντίσελντορφ ως συνεκθέτης,  εντός του περιπτέρου του ΕΟΤ, με επικεφαλής τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Σταθάκη Ιωάννη και το Τμήμα Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, δίνοντας πληροφορίες σχετικά με την Ιστιοπλοΐα, τις Μαρίνες, τις καταδύσεις, τα Θαλάσσια σπορ κα.
Το περίπτερο του ΕΟΤ, στο οποίο φιλοξενήθηκε η Περιφέρεια Κρήτης,  επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων,  ο Υπουργός  Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής,  κ.  Κουρουμπλής Πανα-γιώτης και ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης κ. Τζιάλλας Γεώρ-γιος.
Ο Θαλάσσιος τουρισμός μπορεί να αποτελέσει ένα δυναμικό κομμάτι του Ελληνικού Του-ρισμού αρκεί να αναφέρουμε  ότι απασχολεί 3,2 εκατομμύρια άτομα .

Αξίζει να σημειωθεί η Κρήτη έχει αρχίσει να καθιερώνεται στον Ιστοπλοϊκό χάρτη της Ευ-ρώπης με διάφορα γραφεία να την προωθούν ως τέτοιο προορισμό,  δίνοντας έμφαση στην ποικιλομορφία των ακτών της και  στον τεράστιο πολιτισμικό της πλούτο, στοιχεία, που μπορούν  να την αναδείξουν σε ένα σημαντικό παίχτη στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook