Εγκρίθηκε η προσθήκη πρόσθετων όρων στην διακήρυξη του έργου «Αποκατάσταση και Διαρρύθμιση του κτιρίου του Παλαιού Τελωνείου για τη δημιουργία Κέντρου Πολλαπλών Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων» με την υπ’ αρ. πρωτ. Δ17α/268/5 ΦΝ440/26.8.2011 απόφαση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Γιάννη Ραγκούση σε συνέχεια του σχετικού αιτήματος που είχε υποβάλλει ο Δήμος Χανίων – μέσω του αρμόδιου Γραφείου Προγραμματικής Σύμβασης Παλιάς Πόλης – στις 8 Ιουλίου 2011 και αφού είχε προηγηθεί η ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, η εγγραφή του στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων καθώς και η έγκριση διάθεσης πίστωσης από την Περιφέρεια Κρήτης.

Η θετική αυτή εξέλιξη ήρθε ως αποτέλεσμα των συναντήσεων που είχε κατά την πρόσφατη διήμερη επίσκεψή του στην Αθήνα ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, κ. Γιάννη Οικονομίδη και εν συνεχεία με τον Υπουργό κ. Γιάννη Ραγκούση, κατά την οποία ο κ. Σκουλάκης ζήτησε και πήρε «χέρι – χέρι» την υπογραφή της παραπάνω απόφασης.

Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Χανίων, θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα στη δημοπράτηση του συγκεκριμένου έργου, προϋπολογισμού 7.600.000 ευρώ, με σκοπό την αποκατάσταση του κτιρίου του παλαιού Τελωνείου (το οποίο έχει κηρυχθεί Ιστορικό Διατηρητέο Μνημείο, με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού) και την κατάλληλη διαμόρφωσή του, ώστε να αποτελέσει ένα σύγχρονο Κέντρο πολλαπλών πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Μετά τα παραπάνω, ακολουθεί η αποστολή των τευχών δημοπράτησης– τα οποία συντάχθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου –  μαζί με τη μελέτη του έργου στο περιφερειακό Συμβούλιο Δημοσίων Έργων για έγκριση καθώς και η αποστολή της διακήρυξης του έργου για έλεγχο στη Μονάδα Παρακολούθησης Δημοσίων Συμβάσεων ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει η διαδικασία της δημοπράτησης αυτού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook