Για συρρίκνωση και υποβάθμιση των σχολείων της υπαίθρου των Χανίων με κίνδυνο το οριστικό κλείσιμό τους,  κατηγορεί η ΝΟΔΕ Χανίων την κυβέρνηση αλλά και τοπικούς βουλευτές ως συνένοχους με την πολιτική αυτή όσον αφορά την παιδεία.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, μέχρι στιγμής η κυβερνητική πολιτική έχει οδηγήσει στο κλείσιμο ειδικοτήτων του ΕΠΑΛ Βρυσών αναγκάζοντας τους μαθητές να μετακινούνται καθημερινά στην πόλη των Χανίων, ενώ σειρά τώρα έχει το ΕΠΑΛ Κανδάνου, και ακολουθούν το λύκειο Βάμου, το γυμνάσιο Βουκολιών και τα δημοτικά στα Ασκύφου και στο Έλος.

Επίσης, αποχαρακτηρίζοντας οπως επισημαίνεται “αποχαρακτηρίζοντας τα σχολεία αυτά δεν μπορούν συνεχίσουν να διατηρούν τα τμήματα τους, καθώς απαιτείται μεγαλύτερος αριθμός συμμετοχής μαθητών ανά τμήμα, αντίστοιχος με αυτών των πόλεων κάτι που είναι άδικο αλλά και ανέφικτο”.

Υπενθυμίζεται οτι για την αλλαγή στην μοριοδότηση των σχολικών μονάδων, την κατάργηση ειδικοτήτων του ΕΠΑΛ και την απένταξη από την κατηγορία των δυσπρόσιτων περιοχών σχολείων των Χανίων,  έχουν δημιουργηθεί έντονες αντιδράσεις τόσο από την πλευρά της εκπαιδευτικής κοινότητας όσο και από την πλευρά της τοπικής αυτοδιοίκησης, από τους δημάρχους Πλατανιά, Κισάμου, Σφακίων και Καντάνου Σελίνου.

 Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ αναφέρει:

Το καταστροφικό έργο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην παιδεία είναι σε πλήρη εξέλιξη. Μετά την στοχοποίηση της αριστείας σειρά είχε η επαγγελματική εκπαίδευση των μαθητών της υπαίθρου.

Έκλεισαν ειδικότητες του ΕΠΑΛ Βρυσών αναγκάζοντας τους μαθητές να μετακινούνται καθημερινά στην πόλη των Χανίων, ενώ σειρά τώρα έχει
το ΕΠΑΛ Κανδάνου, και ακολουθούν το λύκειο Βάμου, το γυμνάσιο Βουκολιών και τα δημοτικά στα Ασκύφου και στο Έλος.

Αποχαρακτηρίζοντας από δυσπρόσιτα τα σχολεία αυτά, δεν μπορούν συνεχίσουν να διατηρούν τα τμήματα τους, καθώς απαιτείται μεγαλύτερος αριθμός συμμετοχής μαθητών ανά τμήμα, αντίστοιχος με αυτών των πόλεων κάτι που είναι άδικο αλλά και ανέφικτο. Τι, κι αν οι σύλλογοι γονέων και διδασκόντων διαμαρτύρονται έντονα, η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη την συρρίκνωση και υποβάθμιση των σχολείων της υπαίθρου των Χανίων θέλοντας να τα οδηγήσει σε οριστικό κλείσιμο.

Το υπουργείο Παιδείας εγκληματεί υποβαθμίζοντας την παρεχόμενη εκπαίδευση μέσω της οικονομικής εξαθλίωσης των αγροτικών οικογενειών που η ίδια η κυβέρνηση προκάλεσε τα τελευταία 3 χρόνια..

Αλλά δυστυχώς σε αυτό το έγκλημα έχει συνεργούς. Τους ντόπιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η στήριξη των οικογενειών της επαρχίας ώστε τα παιδιά τους να πηγαίνουν σε κοντινά σχολεία έχοντας ισότιμες ευκαιρίες με τους μαθητές της πόλης, για εμάς είναι το αυτονόητο. Όπως και η κάλυψη όλων των κενών από εκπαιδευτικούς είναι επιτακτική ώστε να έχουν και οι μαθητές της επαρχίας το επίπεδο μόρφωσης που τους αξίζει. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook