Μπροστά σε ένα απρόσμενο εύρημα βρέθηκαν αστυνομικοί και πυροσβέστες που συμμετείχαν σε άσκηση στην περιοχή του πάρκου Κέρης Μαλεβιζίου.

Μέσα σε βαθύ βάραθρο εντόπισαν πεταμένα για να βρούν φρικτό θάνατο κουταβάκια και αμέσως ενημέρωσαν την Ζωόφιλη δράση Ηρακλείου, η οποία περιγράφει το περιστατικό:

«Σήμερα το μεσημέρι στο φυσικό πάρκο Kερης Mαλεβιζιου, κατά την διάρκεια ασκήσεων της ελληνικής αστυνομίας και της πυροσβεστικής, εντοπίστηκαν από τους αξιωματικούς σε ερημική περιοχή, εντος σπηλαιώδους κατακόρυφου βαράθρου βάθους περίπου δεκαπέντε μέτρων, πεταμένα 7 κουτάβια, μίξη ελληνικού ποιμενικού, που κάποιος ανεγκέφαλος είχε πετάξει μέσα στο βάραθρο. 

Με την βοήθεια σχοινιών, οι αξιωματικοί κατέβηκαν και ανέσυραν έξι ζωντανά κουταβάκια, 30-35 ημερών, εκ των οποίων 4 είναι αρσενικά και 2 θηλυκά. 

Τα 6 μικρά έζησαν γιατί έπεσαν από το πέταγμα πάνω σε προβιές από πτώματα προβάτων, που προφανώς ο ίδιος ανεγκέφαλος βοσκός που πέταξε τα σκυλάκια, πετά και τα πρόβατα. Το έβδομο μικρούλι δυστυχώς χτύπησε από το πέταγμα στους βράχους και ήταν νεκρό. 

Καθώς μας είχαν ειδοποιήσει ήδη από την πυροσβεστική παραλάβαμε τα 6 κουταβάκια που μεταφέρθηκαν για περίθαλψη στην κτηνίατρο του δήμου Mαλεβιζιου κ. Σαβοϊδακη. 

Έχουν αναιμία λόγο προφανώς της παραμονής τους στο βάραθρο χωρίς τροφή και νερό, αλλά αυτό ξεπερνιέται με την λήψη βιταμινών πρωί-βράδυ (ήδη τους χορηγούνται). Ένα από αυτά έχει κτυπήσει από το πέσιμο στο πίσω δεξιό ποδαράκι, αλλά δεν είναι κάτι σοβαρό, θα φτιάξει. 

Τα ζώα αποπαρασιτωθηκαν και μπήκαν σε φιλοξενία. Ήπιαν πολύ νεράκι, έφαγαν και ξεκουράζονται. Σύντομα, αφού πάρουν λίγο τα πάνω τους θα κάνουν το πρώτο εμβόλιο.

Εμείς να πούμε πολλά μπράβο στην ελληνική αστυνομία, την πυροσβεστική, και να τους ευχαριστήσουμε ακόμα μια φορά για την άψογη συνεργασία που έχουμε μαζί τους, καθώς και με τον δήμο Mαλεβιζιου που για μια ακόμα φορά άμεσα παρέχει δια της κτηνιάτρου του ιατρική βοήθεια στα σκυλάκια. 

Αν κάποιος από εσάς ενδιαφέρεται να υιοθετήσει ένα από τα 6 σκυλάκια που πέρασαν πολύ άσχημα και να δείξει ότι όλοι οι άνθρωποι δεν είναι μισοζωοι, ας μας πάρει τηλέφωνο στο 6934090182, 6987129394»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook