Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει διήμερη ορειβατική εξόρμηση, για να πραγματοποιήσει πολύωρη χειμερινή ανάβαση στα νότια Λευκά Όρη, στις κορυφές Ζαρανοκεφάλα, υψ. 2.161 μέτρα και Γαϊδάρα, υψ. 2.207 μέτρα, το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Φεβρουαρίου 2018. 

Η προσέγγιση στην περιοχή θα γίνει από το όμορφο ορεινό χωριό Άγιος Ιωάννης στην επαρχία Σφακίων, από όπου οι συμμετέχοντες θα ανέβουν ψηλά, πιο πάνω από την τοποθεσία Κρούσια, όπου θα γίνει η διανυκτέρευση στο ύπαιθρο, με ατομικά εφόδια διανυκτέρευσης. Την Κυριακή το πρωί, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, όσοι έχουν πολύ καλή φυσική κατάσταση και εμπειρία στην κίνηση σε χιόνι, θα ανέβουν στις κορυφές και από εκεί θα αγναντέψουν τα χιονισμένα Λευκά Όρη και όλη την νότια ακτογραμμή του νησιού μας.

Στην ανάβαση μπορούν να συμμετέχουν όσα μέλη μας έχουν συμμετάσχει σε δύσκολες ομαδικές πεζοπορίες τον τελευταίο χρόνο και έχουν άριστες γνώσεις για την χρήση του σχετικού χειμερινού ορειβατικού εξοπλισμού (πιολέ – κραμπόν). Οι συμμετέχοντες πρέπει να φορούν ορειβατικό παπούτσι (μποτάκι – άρβυλο) και να έχουν μαζί τους ορειβατικό μπαστούνι (μπατόν), ζεστό αδιάβροχο αντιανεμικό και ρούχα, σκούφο και γάντια, πρόχειρο φαγητό και νερό. 

Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το πρωί του Σαββάτου κι επιστροφή αργά το απόγευμα της επόμενης ημέρας.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647 ή και στην ιστοσελίδα μας www.eoshanion.gr, μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης 01/02. Αρχηγοί της εξόρμησης είναι οι κ.κ. Γεώργιος Πενθερουδάκης και Ελευθερία Λουπασάκη. Οι συμμετέχοντες θα συναντηθούν στα γραφεία του Συλλόγου, την Πέμπτη 01/02 το βράδυ στις 21:00 μ.μ., για να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες της εξόρμησης και για την ώρα αναχώρησης. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook