Χειροπέδες σε 22χρονο και 24χρονο από την Αλβανία, για κλοπές σε καταστήματα του Ηρακλείου – Βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων

Συνελήφθησαν,  χθες  (30.01.2018) το πρωί στο Ηράκλειο, 22χρονος ημεδαπός και 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών οι οποίες διαπράχθηκαν σε καταστήματα στο Ηράκλειο. Εξιχνιάστηκαν ακόμα 6  υποθέσεις κλοπών και μια απόπειρα κλοπής, που διαπράχθηκαν σε καταστήματα και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. 

Ειδικότερα, χθες (30.01.2018) τα ξημερώματα, ο 22χρονος με τον 24χρονο αφαίρεσαν από κατάστημα ιδιοκτησίας 62χρονου ημεδαπού χρηματικό ποσό. Άμεσα από αστυνομικούς  του Τμήματος Άμεσης Δράσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου και αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης  Ασφαλείας Ηρακλείου συνελήφθησαν και όπως προέκυψε, σε προγενέστερο χρόνο, είχαν  εισέλθει σε κατάστημα ιδιοκτησίας  34χρονης ημεδαπής και αφαίρεσαν ταμιακή μηχανή.    

Από την αστυνομική έρευνα και την  εμπεριστατωμένη προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και  ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο 22χρονος με τον 24χρονο κατά το χρονικό διάστημα από την 20.12.2017 έως και την 30.01.2018, είχαν διαπράξει ακόμη πέντε (5) κλοπές και μια (1) απόπειρα κλοπής σε καταστήματα στο Ηράκλειο, αφαιρώντας, χρήματα, ηλεκτρονική συσκευή, προσωπικά έγγραφα και διάφορα αντικείμενα, προκαλώντας ταυτόχρονα φθορές.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων τα οποία αποδόθηκαν στους παθόντες.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες  θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook