Αξιοπρεπή αγωνιστική παρουσία πραγματοποίησαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ζίου Ζϊτσου οι Αθλητικοί Σύλλογοι Μαχητικών Τεχνών του Νομού Ρεθύμνου.

Το Πρωτάθλημα διεξήχθη, σε δυο σκέλη (α & β μέρος), στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων και πιο συγκεκριμένα στις 20 & 21 Ιανουαρίου 2018 για τις ηλικιακές κατηγορίες -18, -21, +21 ετών και στις 27 & 28 Ιανουαρίου 2018 για τις μικρότερες ηλικιακές κατηγορίες, -12 & -15 ετών, στα αγωνιστικά συστήματα Fighting & Newaza. 

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εγχώριες διοργανώσεις στον τομέα των μαχητικών τεχνών, καθώς οι συμμετοχές αθλητών και αθλητριών υπερβαίνουν τις 2.000 ενώ οι αγώνες διεξάγονται σε συνθήκες υψηλού αγωνιστικού επιπέδου με σκληρό ανταγωνισμό και πολυπληθείς κατηγορίες.

 «Το άθλημα του Ζίου Ζίτσου βρίσκεται αρκετά επίπεδα μπροστά σε σύγκριση με όλα τα μαχητικά αθλήματα, τόσο οργανωτικά όσο και αγωνιστικά. Συγχαρητήρια στην Ελληνική Ομοσπονδία ΕΦΕΟΖ-Ζ για την άψογη οργάνωση και την προσπάθεια περαιτέρω βελτίωσης και ανάπτυξης του αθλήματος. 

Πολλά συγχαρητήρια επίσης σε όλους τους συλλόγους, στους αθλητές και στους προπονητές που έχουν αγαπήσει το άθλημα και χαίρονται να το βλέπουν να προοδεύει. Ακόμα, πολλά μπράβο απευθύνουμε στους γονείς, οι οποίοι στηρίζουν τα παιδιά τους, τα ωθούν στον αθλητισμό και συνδράμουν τα μέγιστα για να γίνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα» αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των προπονητών Ρεθύμνου, Παναγιώτη Κανακαράκη, Βαγγέλη Συνολάκη, Νεκτάριου Κόνδυλα και Δημήτρη Δημητρόπουλου.  

Οι αθλητές και οι αθλήτριες από τους Ρεθεμνιώτικους Συλλόγους γεύτηκαν την ικανοποίηση της συμμετοχής στο πρωτάθλημα, αλλά και την χαρά της επιτυχίας, καθώς αρκετοί από αυτούς πανηγύρισαν την κατάκτηση ενός μεταλλίου, που τους εξασφαλίζει την «είσοδο» τους στην Εθνική Ομάδα Ζίου Ζίτσου για το έτος 2018 και άρα τους επιτρέπει την συμμετοχή σε Παγκόσμια, Πανευρωπαϊκά και Βαλκανικά Πρωταθλήματα. 

Ειδικότερα, στην κατηγορία +21 Ετών Ανδρών διακρίθηκε για μια ακόμη χρονιά ο Μανώλης Κωστογιάννης, αθλητής του Παναγιώτη Κανακαράκη, ο οποίος κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Ενόπλων Δυνάμεων και το Αργυρό Μετάλλιο στο Fighting System του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. 

Στις Νέες Γυναίκες -21 Ετών, η Κονσολάκη Ραφαέλα-Γεωργία, αθλήτρια του Βαγγέλη Συνολάκη, διατηρήθηκε και φέτος σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο, πετυχαίνοντας την κατάκτηση του Χάλκινου Μεταλλίου (-62 κιλά).

Στην κατηγορία Κορασίδων -15 Ετών, ξεχώρισε με την δυναμική εμφάνιση της η Λουλούδη Παυλίνα, αθλήτρια του Βαγγέλη Συνολάκη, η οποία κατέκτησε το Χρυσό  Μετάλλιο στα -36 κιλά. 

Εντυπωσιακό αποτέλεσμα πέτυχε και ο Φουρναράκης Μάρκος, αθλητής του Δημήτρη Δημητρόπουλου, ο οποίος κατέκτησε το Χρυσό Μετάλλιο, στην κατηγορία -15 Ετών + 60 Κιλά. Ο ίδιος αθλητής διακρίθηκε και στο αγώνισμα μάχης εδάφους Newaza, όπου κατετάγη 3ος στην κατηγορία του. 

Επίσης, διακρίθηκαν οι Μαρακάκη Αριστέα και Ζαμπία-Μεταξά Φατίμα, αθλήτριες του Δημήτρη Δημητρόπουλου, οι οποίες ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου, κερδίζοντας το χάλκινο μετάλλιο στις κατηγορίες τους (-15 Κορασίδες). 

Ακόμα, στην κατηγορία Παίδες -15 Ετών διακρίθηκε ο Μυρθιανός Μανώλης, αθλητής του Βαγγέλη Συνολάκη, ο οποίος στην πολυπληθή και ιδιαιτέρως δύσκολη κατηγορία των -66 κιλών, μετά από πέντε αγώνες, έφτασε στον μικρό τελικό και με διαφορά μόλις ενός πόντου έχασε το χάλκινο μετάλλιο και τελικά κατετάγη 4ος. 

Επίσης, στο αγωνιστικό σύστημα Newaza, της κατηγορίας -15 ετών, ο Μιχελιουδάκης Μάριος, του Νεκτάριου Κόνδυλα, κατάφερε να μπει στα μετάλλια, κατακτώντας το χάλκινο. 

Στην μικρότερη ηλικιακή κατηγορία των -12 ετών, η «Ακαδημία Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου», του Προπονητή Βαγγέλη Συνολάκη, πέτυχε εντυπωσιακά αποτελέσματα, κερδίζοντας δυο Χρυσά Μετάλλια. 

Πρώτος στην κατηγορία  Παμπαίδες (-24 κιλά) αναδείχτηκε ο Πελτέκης Γιώργος. 

Επίσης, την πρώτη θέση στην κατηγορία Παγκορασίδες (-40 κιλά) κέρδισε η Σκανδαλάκη Αναστασία, αθλήτρια της «Ακαδημίας Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου», με καταπληκτικούς αγώνες. Στην ίδια κατηγορία, η Λαντζουράκη Ραφαέλα, αθλήτρια του Δημήτρη Δημητρόπουλου, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο, αγωνιζόμενη στον «Ρεθεμνιώτικο» τελικό απέναντι στην Σκανδαλάκη. 

Τέλος, την χαρά της κατάκτησης του χάλκινου μεταλλίου απόλαυσαν στους Παμπαίδες -12 ετών ο Λιονής Κωνσταντίνος και ο προπονητής του Δημήτρης Δημητρόπουλος. 

Οι παραπάνω αθλητές και οι αθλήτριες θα αποτελέσουν περήφανα μέλη της Εθνικής Ομάδας  Ζίου Ζίτσου το έτος 2018. 

Ανάλογα την ηλικιακή κατηγορία, έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα και στο Παγκόσμιο Κύπελλο (-12 ετών, -15 ετών, -18 ετών, -21 ετών), το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα, στο Πανευρωπαϊκό (-18 & -21 ετών), τον Οκτώβριο στην Ιταλία, στο Πανευρωπαϊκό Ανδρών- Γυναικών, τον Ιούνιο στην Πολωνία, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών, τον Νοέμβριο στη Σουηδία. 

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ (Π.ΚΑΝΑΚΑΡΑΚΗΣ)

Ο Αθλητικός Σύλλογος Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου, με Προπονητή τον Παναγιώτη Κανακαράκη, έλαβε μέρος και στα δυο σκέλη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος με τους παρακάτω αθλητές-τριες. Οι θέσεις τους στην τελική κατάταξη των κατηγοριών τους έχουν ως εξής: 
+21 ετών: 
Κωστογιάννης Μανώλης (1ος Ενόπλων Δυνάμεων, 2ος Fighting) 
Αλεβυζάκη Ευανθία (8η  Fighting)
Βόλακας Μιχάλης (8ος   Newaza)
-18 ετών: 
Παπαδόσηφος Μανούσος (7ος Fighting), 
Παπαδόσηφος Δημήτρης (9ος Fighting), 
Φωτόπουλος Δημήτρης (9ος Fighting)
Καλλιτσουνάκη Εβίτα (9η   Fighting) 
Καλλιτσουνάκης Γιώργος (16ος Fighting), 
Ρεράκης Γιάννης (17ος   Fighting), 
Ρεράκη Καλλιόπη (17η   Fighting), 
Μαρής Γιώργος (17ος   Fighting) 
Μαγκούτας Λευτέρης (16ος Fighting), 
-15 ετών: 
Κλίνης Βασίλης (5ος  Fighting)
Κοράκης Αργύρης (17ος   Fighting)
Κοράκης Γιώργος (17ος   Fighting) 
Κλίνης Γιάννης (17ος   Fighting) 
Ζερβουδάκης Οδυσσέας (17ος   Fighting) 
Χαμογεωργάκη Μαρία (16η Fighting) 
Αποστολάκη Μαρία (16η Fighting)  
Λεφάκης Χρήστος (17ος  Fighting)
Ουσταμπασίδης Γιάννης (17ος Fighting) 
Ρεράκη Γιώτα (16η Fighting) 

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ (Β.ΣΥΝΟΛΑΚΗΣ)

Η Ακαδημία Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου, με Προπονητή τον Βαγγέλη Συνολάκη, έλαβε μέρος και στα δυο σκέλη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος με τους παρακάτω αθλητές-τριες. 

Οι θέσεις τους στην τελική κατάταξη των κατηγοριών τους έχουν ως εξής: 

-21 Ετών: 
Κονσολάκη Γεωργία-Ραφαέλα (3η Fighting)
-18 Ετών: 
Μαμαλάκη Μαρία (7η Fighting), 
Γαγάνης Μιχάλης (16ος  Fighting)
-15 Ετών: 
Λουλούδη Παυλίνα (1η Fighting)
Μυρθιανός Μανώλης (4ος Fighting) 
Σκανδαλάκης Γιώργος (16ος Fighting)
Χατζηδάκης Κωστής  (16ος Fighting)
-12 Ετών: 
Πελτέκης Γιώργος (1ος Fighting)
Σκανδαλάκη Αναστασία (1η Fighting)
Τζαγκαράκης Βαγγέλης (5ος Fighting)
Τζαγκαράκη Ελπίδα (5η Fighting)  
Λουλούδης Γιάννης (7ος Fighting)
Σκουλούδη Άννα-Μαρία (7η Fighting)  
Φουρναράκη Μαριλένα (8η Fighting)
Κισσανδράκης Βασίλης (8ος Fighting)
Χαλκεύς Γιώργος (12ος Fighting) 
Ποντικάκης Μάνος (17ος Fighting)
Φουσταλιεράκης Νίκος (17ος Fighting)

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΣΙΠΟΠΟΥΛΟΥ (Δ.ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Ο Αθλητικός Σύλλογος Μαχητικών Τεχνών «Ατσιποπούλου», με Προπονητή τον Δημήτρη Δημητρόπουλο, έλαβε μέρος και στα δυο σκέλη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος με τους παρακάτω αθλητές-τριες. 

Οι θέσεις τους στην τελική κατάταξη των κατηγοριών τους έχουν ως εξής: 

-18 Ετών: 
Γυπαράκη Κατερίνα (7η Fighting & Newaza)  
Χατζηδάκης Μάρκος (16ος Fighting), 
Μοράκης Γιώργος  
Μαρακάκη Ρεγγίνα 
Ιωάννα Κόντου 
-15 Ετών: 
Φουρναράκης Μάρκος (1ος  Fighting, 3ος Newaza) , 
Μαρακάκη Αριστέα (3η Fighting), 
Ζαμπία-Μεταξά Φατίμα (3η Fighting), 
Κασφίκης Γιώργος (17ος Fighting),
Κοκκονάς Γιάννης, (17ος Fighting) 
Ζαμπία-Μεταξά Παναγιώτα (17η Fighting)
-12 Ετών: 
Λαντζουράκη Ραφαέλα (2η Fighting)
Καραβασίλη Αλεξάνδρα (3η Fighting)
Λιονής Κωνσταντίνος (3ος Fighting), 
Κοκκονά Αναστασία(17η Fighting), 
Κουρμούλη Κατερίνα (17η Fighting), 
Βρουχάκης Γιώργος (17ος Fighting)

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΔΑΜΑΣ (Ν.ΚΟΝΔΥΛΑΣ)

Ο Αθλητικός Σύλλογος Μαχητικών Τεχνών «Πολυδάμας», με Προπονητή τον Νεκτάριο Κόνδυλα, έλαβε μέρος και στα δυο σκέλη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος με τους παρακάτω αθλητές-τριες. Οι θέσεις τους στην τελική κατάταξη των κατηγοριών τους έχουν ως εξής: 
+21 Ετών: 
Γιαλλούρη Ευφημία (5η Fighting & 4η Newaza)
-21 Ετών: 
Ευστρατίου Χρυσή (5η Fighting & Newaza), 
Βασιλάκης Ζαχαρίας (9ος Newaza)
-18 Ετών: 
Καραούς Ντάνιελ (17ος Newaza)
-15 Ετών: 
Μιχελιουδάκης Μάριος (3ος Newaza, 6ος Fighting)
Κόνδυλα Σωτηρία (4η Fighting, 5η Newaza), 
Κόνδυλα Αμαλία (4η Fighting, 5η Newaza) , 
Μπότσαρη Ειρήνη (16η Fighting), 
Λουκάκης Αντώνης (16ος Fighting), 
Φραγκουλατζής Νίκος (6ος Fighting), 

Πολύτιμοι υποστηρικτές των Συλλόγων

Οι Σύλλογοι Μαχητικών Τεχνών του Ρεθύμνου, σε ανακοίνωση τους, εκφράζουν θερμές ευχαριστίες στην Περιφέρεια Κρήτης και στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, που βρίσκονται πάντα στο πλευρό των αθλητών και των προπονητών τους ενώ υπό την αιγίδα και την πολύτιμη στήριξη τους διεξάγονται όλες οι διοργανώσεις Ζίου Ζίτσου στο νησί. 

Επίσης, οι σύλλογοι απευθύνουν ευχαριστίες στις εταιρείες Anek Lines – Blue Star Ferries και  Ellinair Airlines, οι οποίες φροντίζουν για τις ακτοπλοϊκές και αεροπορικές μετακινήσεις των αθλητών, των προπονητών και των συνοδών τους, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην διευκόλυνση της συμμετοχής τους σε σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.  

Το Ζϊου Ζίτσου στην Ελλάδα και τα προνόμια των αθλητών

Το  Ζίου Ζίτσου (Ju Jitsu) είναι μια ευρέως διαδεδομένη μαχητική τέχνη, η οποία κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο.

Το έτος 1996 ιδρύθηκε η Ελληνική Φίλαθλος Ερασιτεχνική Ομοσπονδία Ζϊου Ζίτσου. Επτά χρόνια αργότερα, το 2003, η Ε.Φ.Ε.Ο.Ζ-Ζ. αναγνωρίστηκε ως Επίσημη Ελληνική Αθλητική Ομοσπονδία από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Με την αναγνώριση της Κρατικής Ομοσπονδίας, το Ζίου Ζϊτσου έχει τα ίδια προνόμια με τα ολυμπιακά αθλήματα.

Ως εκ τούτου, οι αθλητές που διακρίνονται στους αγώνες Πανελλήνιους και Διεθνείς Αγώνες, έχουν τα ίδια προνόμια για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (Σώματα Ασφαλείας, ΤΕΦΑΑ, ΑΕΙ, ΤΕΙ κτλ.) με το ολυμπιακά αθλήματα.

Σήμερα, στις τάξεις του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού, το Ζίου Ζίτσου αποτελεί το πολυπληθέστερο άθλημα με 22.000 αθλητές και αθλήτριες, όλων των ηλικιών, οι οποίοι αθλούνται σε συλλόγους της χώρας.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook