Κατηγορείται και καταδικάστηκε πρωτόδικα για σεξουαλική κακοποίηση της 4χρονης εγγονής του πρώτου του ξαδέρφου

Την πρώτη Φεβρουαρίου εκδικάζεται ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Χανίων, η έφεση κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρεθύμνης, με την οποία καταδικάστηκε από το ΜΟΔ Ρεθύμνης ένας Χανιώτης, συνταξιούχος σήμερα, σε ποινή κάθειρξης 10 ετών, για τη σεξουαλική κακοποίηση της 4χρονης εγγονής του πρώτου του εξαδέλφου ο οποίο κατοικεί και ο ίδιος σε χωριό του δήμου Πλατανιά, τον Νοέμβριο του 2007.

Κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο του ΜΟΔ Ρεθύμνης, καταγγέλθηκε ότι ο εν λόγω κατηγορούμενος είχε κακοποιήσει επίσης και την 9χρονη τότε αδερφή του θύματος και για τον λόγο αυτό ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρεθύμνης, πρότεινε να διαβιβαστούν αντίγραφα της δικογραφίας στον Εισαγγελέα  Πλημμελειοδικών Χανίων, για να ασκήσει ποινική δίωξη στον κατηγορούμενο και για ασελγείς πράξεις σε βάρος της 9χρονής αδερφής του θύματος. 

Το ΜΟΔ Ρεθύμνης έκανε δεκτή την πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας και επέβαλε ποινή κάθειρξης 10 ετών στον κατηγορούμενο δράστη. Επιπλέον διαβίβασε αντίγραφα προκειμένου να διερευνηθεί τυχόν ποινική ευθύνη και να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά  του κατηγορουμένου αναφορικά με τυχόν ασελγείς πράξεις, περίπου στα μέσα Οκτωβρίου 2007, σε βάρος της 9χρονης τότε (επίσης ανιψιάς του), αδερφής του 4χρονου θύματος.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι το Πρωτόδικο Δικαστήριο δεν έδωσε κανένα ελαφρυντικό στον καταδικασθέντα. Επιπρόσθετα έκρινε, ότι είναι πολύ πιθανόν, αν αφεθεί ελεύθερος, να διαπράξει και άλλα εγκλήματα τέτοιου είδους, και για το λόγο αυτό δεν έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, που άσκησε ο κατηγορούμενος , η οποία συζητείται αύριο στο ΜΟΕ Χανίων (μέχρι σήμερα ο δράστης εκτίει την ποινή του στις δικαστικές φυλακές Τρίπολης).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook