Πρωτόδικα κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών με την κατηγορία της σεξουαλική κακοποίηση της 5χρονης εγγονής του πρώτου του ξαδέρφου – Σήμερα επρόκειτο να δικαστεί η έφεση του κατηγορουμένου

Τελευταία ενημέρωση 13.26

Αναβλήθηκε αορίστως η εκδίκαση της έφεσης του 71χρονου σήμερα, κατηγορουμένου Χανιώτη για σεξουαλική κακοποίηση ενός 5χρονου το 2007 κοριτσιού σε χωριό του Πλατανιά, ο οποίος πρωτόδικα είχε κριθεί ένοχος και είχε καταδικαστεί σε 10 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή.

Ενώ η δίκη ξεκίνησε το πρωί στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων με την εξέταση της μητέρας του κοριτσιού, η παρουσία στη σύνθεση του δικαστηρίου μιας δικαστού η οποία συμμετείχε και στην εκδίκαση της υπόθεσης πρωτόδικα από το ΜΟΔ Ρεθύμνης, οδήγησε στην αναβολή της επ’ αόριστον.

Αν η δίκη συνεχιζόταν σήμερα με την παρουσία στην έδρα της εν λόγω δικαστού που είχε συμμετάσχει στη δίκη και πρωτόδικα, τότε η απόφαση του εφετείου θα μπορούσε να κριθεί αναιρετέα. Έτσι αποφασίστηκε η αντικατάσταση της δικαστού και η αναβολή της δίκης αορίστως.

Ο κατηγορούμενος και καταδικασθείς πρωτοδίκως σε 10 χρόνια κάθειρξης θα παραμείνει κρατούμενος μέχρι να οριστεί νέα δικάσιμος για την έφεσή του.

Σήμερα και μέχρι να ληφθεί η απόφαση αναβολής, εξετάστηκε η μητέρα του τότε 5χρονου κοριτσιού, η οποία ανέφερε πως στις 4/11/07 ο κατηγορούμενος, παρέσυρε την τότε 5χρονη εγγονή του πρώτου του εξαδέλφου στην αποθήκη του σπιτιού του και την κακοποίησε σεξουαλικά, εκμεταλλευόμενος την οικειότητα που είχε αναπτύξει το παιδί με την κατηγορούμενο και την οικογένειά του. 

Να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος δηλώνει αθώος. Περίπου 20 μάρτυρες θα εξεταστούν στη νέα δικάσιμο, 7 εκ των οποίων είναι της υπεράσπισης.

Η δικηγόρος, πολιτική αγωγή Ρούλα Παυλαντωνέα δήλωσε μετά την αναβολή της δίκης:

Συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου είναι ο κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης ο οποίος δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις, τονίζοντας ότι θα προβεί σε δηλώσεις όταν ολοκληρωθεί η δίκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook