Οι φοιτητικοί σύλλογοι Παιδαγωγικού Δασκάλων και Νηπιαγωγών, Ψυχολογίας, Φιλοσοφικής και το ΤΕΙ Ρεθύμνου, ο σύλλλογος Μηχανικών Περιβάλλοντος, οι εστίες Πολυτεχνείου Κρήτης, το ΤΕΙ Χανίων εξέδωσαν το παρακάτω ψήφισμα αλληλεγγύης προς το λαό της Παλαιστίνης:  

Σήμερα υπάρχει ένας λαός που παλεύει για να αποκτήσει την δική του ανεξάρτητη πατρίδα, ενάντια στην ισραηλινή κατοχή. Είναι ο λαός της Παλαιστίνης.

Σε αυτή τη χώρα υπάρχουν μαθητές που δεν πάνε στο σχολείο αλλά στις φυλακές του Ισραήλ. Σύμφωνα με στοιχεία των παλαιστινιακών οργανώσεων 350 ανήλικοι παλαιστίνιοι βρίσκονταν φυλακισμένοι στο Ισραήλ, ενώ πάνω από 8.000 παιδιά από την Παλαιστίνη έχουν συλληφθεί και περάσει από ισραηλινά στρατοδικεία από το 2000. Σε αυτά τα στρατοδικεία το ποσοστό καταδικαστικών αποφάσεων εναντίον των παλαιστινίων αγγίζει το 100%! 

Ένα από αυτά τα παιδιά είναι η Άχεντ Ταμίμι, 16 χρονών, η οποία συνελλήφθη μέσα στο σπίτι της (!) για αντίσταση κατά των αρχών, ενώ στην συνέχεια της απήγγειλαν 12 κατηγορίες για την δράση της ενάντια στην κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών από τον ισραηλινό στρατό.
 
Οι άδικες φυλακίσεις και η τρομοκρατία από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ πρέπει να σταματήσει!
 
Με τις «πλάτες» των ΗΠΑ και της ΕΕ που συνεργάζονται οικονομικά και στρατιωτικά μαζί του, το Ισραήλ εντείνει την επιθετικότητα, την βία και την καταστολή απέναντι στις δίκαιες αντιδράσεις του παλαιστινιακού λαού. Η ελληνική κυβέρνηση όχι απλά ανέχεται αλλά στηρίζει αυτό το έγκλημα, αφού αρνείται να αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό κράτος, οργανώνει δεκάδες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τον ισραηλινό στρατό κατοχής, συμμετέχει μαζί με το Ισραήλ στο ΝΑΤΟ που εξαπολύσει πολέμους ενάντια σε δεκάδες λαούς, όπως στη Συρία, το Ιρακ και αλλού.
 
Η φυλάκιση της 16χρονης Παλαιστίνιας έχει ξεσηκώσει ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης από όλο τον κόσμο! Οι νέοι, οι φοιτητές και οι σπουδαστές της χώρας μας, δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια μπροστά στο έγκλημα που συντελείται!
Είναι και δική μας υπόθεση να υπερασπιστούμε κάθε νέο και το δικαίωμά του να ζει ελεύθερος στον τόπο του, χωρίς ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, χωρίς ξένους και ντόπιους δυνάστες. Καθένας από εμάς μπορεί να ενώσει τη φωνή του με εκατομμύρια από όλο τον κόσμο και να απαιτήσει:

–       Λευτεριά στην Παλαιστίνη! Λευτεριά στην Άχεντ Ταμίμι!
–       Να σταματήσουν τώρα οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι!
–       Να σταματήσει η κυβέρνηση κάθε είδους συνεργασία με το Ισραήλ και η εμπλοκή της χώρας μας στα επικίνδυνα σχέδια που αφορούν την ευρύτερη περιοχή.
 
Στέλνουμε παντού το δικό μας μήνυμα:

–       Συμμετέχουμε στην διεθνή καμπάνια της Επιτροπής Νέων της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας για την απελευθέρωση της νεαρής Παλαιστίνιας και όλων των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων. Σε όλο τον πλανήτη φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενοι βγάζουν φωτογραφία στο χώρο δουλειάς, στο αμφιθέατρο, στο εργαστήριο, στο σχολείο με την αφίσα της καμπάνιας και την «ανεβάζουν» στο internet.
–       Συμμετέχουμε όλοι στην καμπάνια για την συλλογή υπογραφών της Ελληνικής Επιτροπής για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) ενάντια στην απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν μονομερώς την Ιεροσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, που βάζει νέα φωτιά στο Παλαιστινιακό.  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook