Οι  Υπάλληλοι εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για το εργασιακό τους μέλλον και την πιθανότητα μετά από δεκαετίες εποχικής απασχόλησης στο Πυροσβεστικό Σώμα χίλιοι διακόσιοι  από αυτούς να βρεθούν στο δρόμο την νέα αντιπυρική περίοδο.

Μέλη των συμβασιούχων  Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος πραγματοποίησαν προγραμματισμένη συνάντηση στα γραφεία του ΚΚΕ στα Χανιά.Η αντιπροσωπία του ΚΚΕ τους ανέφερε ότι είναι απαράδεκτο   να μην έχουν μονιμοποιηθεί ακόμα αλλά να παραμένουν όμηροι από το 1998 που εντάχθηκαν ως εποχικοί στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Πιο αναλυτικά

 

Μέλη των συμβασιούχων  Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, οι Αντωνάκης Ιωάννης, Λουράκης Νίκος και Τζατζιμάκης Γιάννης και ο γραμματέας του σωματείου τους Κωνσταντουδάκης Διονύσης,  πραγματοποίησαν προγραμματισμένη συνάντηση στα γραφεία μας με αντιπροσωπία της Τ.Ε. Χανίων του ΚΚΕ με τους: Μαρινάκη Αλέκο  γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ, Ρηγανάκο Φώτη μέλος του Τομεακού Γραφείου του ΚΚΕ και τον Μελισσάκη Νικήτα μέλος της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ.

Οι  Υπάλληλοι εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για το εργασιακό τους μέλλον και την πιθανότητα μετά από δεκαετίες εποχικής απασχόλησης στο Πυροσβεστικό Σώμα χίλιοι διακόσιοι  από αυτούς να βρεθούν στο δρόμο την νέα αντιπυρική περίοδο.

Η αντιπροσωπία του ΚΚΕ τους ανέφερε ότι είναι απαράδεκτο   να μην έχουν μονιμοποιηθεί ακόμα αλλά να παραμένουν όμηροι από το 1998 που εντάχθηκαν ως εποχικοί στο Πυροσβεστικό Σώμα. Όλες οι κυβερνήσεις από τότε ως σήμερα εκμεταλλεύτηκαν την αγωνία τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ εφαρμόζοντας τις ευρωπαϊκές κατευθύνσεις για την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και την μείωση του μόνιμου προσωπικού αρνείται την μονιμοποίησή τους. Στόχος είναι να μειωθούν ακόμα περισσότερο οι δαπάνες για το πυροσβεστικό Σώμα. Το 2009 οι πιστώσεις για το Π.Σ. ήταν 500 εκατομμύρια περίπου και το 2017 380 εκ. μόνο.

Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που επισκέπτεται συχνά τους χώρους εργασίας των Πυροσβεστικών Υπαλλήλων  δείχνοντας   έμπρακτο ενδιαφέρον για τα εργασιακά τους προβλήματα  με  δεκάδες παρεμβάσεις  για τα εργασιακά τους ζητήματα  και για θέματα πυροπροστασίας, υπό μορφή Επίκαιρων Ερωτήσεων, Τροπολογιών και Ερωτήσεων προς τους αρμόδιους υπουργούς.

Απαραίτητο είναι  να μην μείνουν απλοί  θεατές των αρνητικών γι’ αυτούς εξελίξεων αλλά να αντισταθούν στην πολιτική που τους αμφισβητεί  το δικαίωμα στη εργασία  και να παλέψουν μαζί με τα άλλα  λαϊκά στρώματα και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα για την ανατροπή της. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook