Δύο γουατεμαλτέκοι δημοσιογράφοι δολοφονήθηκαν και τα πτώματά τους εγκαταλείφθηκαν σε μια φυτεία ζαχαροκάλαμου σε ένα χωριό νότια της πρωτεύουσας

Δύο γουατεμαλτέκοι δημοσιογράφοι δολοφονήθηκαν και τα πτώματά τους εγκαταλείφθηκαν σε μια φυτεία ζαχαροκάλαμου σε ένα χωριό νότια της πρωτεύουσας, γνωστοποίησαν την Πέμπτη οι οικογένειές τους και οι Αρχές.

Ο Λάουρεντ Καστίγιο και ο Αλφρέδο δε Λεόν είχαν εξαφανιστεί τη Δευτέρα και τα πτώματά τους βρέθηκαν σε ένα αγρόκτημα στο Σάντο Ντομίνγκο, στην επαρχία Σουτσιτεπέκες (νότια), δήλωσε ο επίτροπος ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Γουατεμάλας Χορδάν Ρόδας.

Τα δύο θύματα, που βρέθηκαν με τα χέρια και τα πόδια δεμένα, είχαν εκτελεστεί με μια σφαίρα στο κεφάλι ο καθένας. Είχαν πάει να κάνουν ρεπορτάζ για το καρναβάλι που θα γινόταν στο κοντινό Μασατενάνγκο.

Ο Καστίγιο ήταν συνεργάτης της εφημερίδας Nuestro Diario ενώ ο Δε Λεόν εργαζόταν για έναν τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό της Κοατεπέκε, μιας πόλης σε μικρή απόσταση από το σημείο όπου βρέθηκαν οι σοροί των δύο δημοσιογράφων.

«Ζητώ οι αρχές να διεξαγάγουν ταχεία έρευνα για να βρεθούν οι δράστες αυτού του ειδεχθούς εγκλήματος», δήλωσε ο επίτροπος. Ακόμη, προέτρεψε τις αρχές να θέσουν σε εφαρμογή μέτρα προστασίας των δημοσιογράφων.

Ο πατέρας του Λάουρεντ Καστίγιο, Άνχελ, δήλωσε ότι οι δύο δημοσιογράφοι δεν είχαν δεχθεί ποτέ απειλές κατά της ζωής τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook